לחם בננה קרמבל אגוזים ללא גלוטן
מתכון של בובס רד מיל
את המתכון הזה אנחנו אוהבים במיוחד הוא טעים בטירוף וממלא את הבית בניחוחות מתקתקים, עשיר בסיבים תזונתיים והוא ללא גלוטן וללא חלב.
זמן הכנה- 15 דק’
זמן אפייה- 45 דק’
כמות- כ12 מנות
מצרכים ללחם בננה:
3/4 כוס קמח קוקוס אורגני
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
4 ביצים או לגרסה הטבעונית- תחליף הביצים של בוב’ס רד מיל
1/4 כוס שמן קוקוס או כל שמן אחר שאתם מעדיפים
1 כפית תמצית ווניל טבעי
1/2 כפית תמצית שקדים- לא חובה
3 בננות בשלות בגודל בינוני
1/4 כפית קינמון טחון
1/4 כפית אגוז מוסקט
1 כוס אגוזים קצוצים- כל אגוז שאתם אוהבים
לקרמבל:
1/2 כוס קמח שקדים
2 כפות שמן קוקוס או כל שמן אחר שאתם מעדיפים
2 כפות דבש
1 כפית קינמון טחון
1/2כוס אגוזים קצוצים- כל אגוז שאתם אוהבים
אופן ההכנה:
לחם בננה– 1. חממו תנור ל-180 מעלות. 2. ערבבו יחד עם מיקסר ידני את כל המרכיבים הרטובים עד לקבלת מרקם חלק
ערבבו יחד את כל המרכיבים היבשים והתבלינים, וודאו שהכל מעורבב היטב ושלבו עם התערובת הרטובה
3. סדרו נייר אפייה בתבנית מלבנית ושפכו פנימה את התערובת
לקרמבל– 4. בקערה קטנה ערבבו היטב עם כף את כל רכיבי הקרמבל. 5. בעדינות, כסו את לחם הבננה בתערובת הקרמבל והכניסו לתנור שחומם מראש לאפייה של 40-45 דקות, עד אשר הקרמבל מקבל גוון חום יפה וסכין שהכנסתם יוצאת נקייה. במידה והקרמבל מתחיל להיות חום לפני הזמן, כסו את החלק העליון בנייר כסף והמשיכו לאפות
הערות למתכון- מומלץ להגיש חם לאחר צינון קל על רשת מוגבהת.
בתיאבון!