במהלך חיי כחולת צליאק מצאתי את עצמי לא מעט פעמים מחפשת מתכון ללחם, כן הדבר הבסיסי ביותר. הרבה פעמים כדי להכין לחם ללא גלוטן (שלא מתקשה וניתן לאכילה) נאלצתי להשתמש בכמה סוגים שונים של קמחים.
יום אחד סיפרתי על התסכול הזה, הרצון להכין לחם פשוט וטעים בלי הרבה התעסקות לבת דודה שלי, והיא סיפרה לי על הדבר הנפלא שנקרא לחם שקדים.
לא הבנתי כל כך מה היא רוצה ממני, מה זה בכלל לחם שקדים? איך זה שאין בו קמח בכלל? מה שמים בו במקום?
אז החלטתי לשתף אתכם היום במתכון ללחם שקדים ללא גלוטן, מתכון שבסה”כ רץ הרבה זמן ברשת, אך לי לקחת קצת זמן לשמוע עליו.
אפשר למרוח על הלחם הכול, אפשר גם להכין כריכים סופר טעימים.
ואגב, אצלנו גם הלא צליאקים חיסלו את הלחם בהנאה רבה.
מצרכים:
- כוס 1 של חמאת שקדים
- 3 ביצים
- כף חומץ תפוחים אורגני
- ½ כפית אבקת סודה לשתייה
- 1 כף של סירופ מייפל אורגני
- ¼ כוס מים קרים
- קמצוץ מלח
אופן ההכנה:
1
תחילה נערבב את כל המרכיבים יחד בקערה עד לקבלת תערובת אחידה.
2
מעבירים לתבנית אינגליש קייק (או לכל תבנית אחרת לאפיית לחם), ניתן גם לאפות בצורת לחמניות בתבנית שקעים.
למי שמעוניין להעשיר את הלחם, ניתן להכניס גרעיני חמנייה/ גרעיני דלעת/ שומשום/ פרג/ קצח ועוד..
3
מכניסים לתנור שחומם ל180 מעלות לזמן של 15-20 דקות
תהנו !
הכנתם? תייגו אותי 😊