החברים שלנו נהנים מהנחות, צוברים נקודות, ומקבלים מתנות! התחברות/הצטרפות

נעים להכיר ! רצינו לספר שאנחנו עושים משלוחים לכל הארץ :) 

ביסקוטי פירות יבשים ללא גלוטן

ט״ו בשבט זה החג היחיד שהיה לי קושי רב למצוא מתכון שווה בשבילו.
בתור אחת שלא חובבת כל כך פירות יבשים חיפשתי משהו שווה שגם אני אוהבת. וזה בא !
הכנתי עם שירלה מתכון לביסקוטי פירות יבשים לפני כמה שנים, את המתכון שיניתי מעט והתאמתי לקמח שאיתו אני משתמשת.
אז אתם מוכנים לנסות להכין ביסקוטי שהיוא מושלם ! וממש לא רק לט״ו בשבט – מתאים לכל אירוח, ארוחה או סתם לנשנוש.

 

מצרכים:

  • 270 גרם קמח רב תכליתי
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 ביצים
  • 2 חלמונים
  • 220 גרם סוכר לבן (לפליאו להחליף בסוכר קוקוס)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • כוס פירות יבשים קצוצים לבחירתכם: למתכון השתמשנו במנגו, תאנים וקוקוס
  • כוס אגוזים לא קלויים לבחירתכם: למתכון השתמשנו בשקדים ופקאן
  • גרידת תפוז שלם בינוני

 

אופן ההכנה:


1

תחילה נחתוך לקוביות קטנות את הפירות היבשים ונניח בצד.  לאחר מכן, נערבב בקערה את הקמח, אבקת אפייה, סודה ומלח. ובקערה נפרדת נטרוף את הביצים יחד עם הסוכר ותמצית וניל.

2

נאחד את הרטובים לקערה של היבשים ונערבב לבלילה אחידה.
לבלילה האחידה, נוסיף את האגוזים, פירות יבשים וגרידת תפוז ונערבב היטב.

3

לצורת ההכנה יש 2 אפשרויות:
1. למראה כפרי – נעביר לנייר אפייה ונסדר ב2 מלבנים ארוכים במרחק גדול אחד מהשני – הביסקוטי מתרחב מאוד.
2. למראה סימטרי ניתן לאפות באינגליש קייק.

להכניס לאפייה בתנור מחומם מראש ל180 מעלות למשך כחצי שעה עד להתייצבות החלק העליון.  להמתין לצינון מלא ולאחר מכן לפרוס בעובי של כ0.5-1 ס”מ ולסדר על רשת.

4

 

בשלב האחרון נכניס את הפרוסות שחתכנו מקודם לאפייה נוספת (ייבוש) על חום נמוך 140 מעלות למשך כ20-30 דק עד להשחמה.
להמתין לצינון מלא! (כדי שהביסקוטי יהיה קראנצ’י)

 

תהנו !
הכנתם? תייגו אותי 😊

לרכישת המצרכים

16.90
9.39 ל-100 גרם

53.90
89.83 ל-100 גרם

18.90
4.20 ל-100 גרם

אולי יעניין אתכם גם

מתכון טעים ופשוט, קל להכנה

מתכון טעים ופשוט, קל להכנה

מתכון טעים ופשוט, קל להכנה

מתכון טעים ופשוט, קל להכנה

מתכון טעים ופשוט, קל להכנה

מתכון טעים ופשוט, קל להכנה

מתכון טעים ופשוט, קל להכנה