קמתי בבוקר עם רצון להכין בראנץ’ כיפי כזה של שבת בבוקר לא יודעת למה אבל המילה בראנץ מזכירה לי את פריז , שלא תתבלבלו לא הייתי בפריז מעל ל20 שנה אבל בראנץ’ מזכיר לי חמאה ובגטים וזה בדיוק מה שאכלנו שם (לפני שהייתי צליאקית).
אז מה בכל זאת החלטתי להכין לארוחת הבוקר? או שאלה נהדרת.
באווירת פריז, ממש רציתי קרואסון !
עכשיו בשבת בבוקר למי יש כוח להתעסק עם בצקים? אני מדברת על בצקים מורכבים שצריכים רידודים והתפחות וחמאה והמתנה ועוד ועוד.. בקיצור מה לי ולזה.
אז החלטתי לאלתר !
הכנתי קרואסון מ-4 מרכיבים בלבד !
שאם נודה באמת, זה מין בצק פריך בצורה של קרואסון (או יותר נכון רוגעלך) אבל מה זה משנה כל עוד זה טעים??
מצרכים:
- 340 גרם קמח תופח של תמי
- ביצה אחת
- 250 מ”ל שמנת מתוקה
- 1 סוכר וניל (אפשר לוותר על זה ולעשות את הרוגעלך במילוי מלוח)
מילוי:
אני השתמשתי בנוטלה.
אפשר כל מה שתרצו , גם מילוי מלוח.
אופן ההכנה:
1
מערבבים את כל מרכיבי הבצק בקערה אחת גדולה עד לקבלת בצק אחיד, לא דביק ונוח לעבודה.
2
לאחר מכן נרדד את הבצק בעזרת מערוך ונחתוך משולשים צרים וארוכים.
שימו לב- הבצק לא צריך להיות דק מידי אחרת הוא יישבר במהלך גלגול צורת הרוגעלך.
3
נמרח את המילוי על כל משולש (שימו לב לא למרוח כמות גדולה מידי שלא יברח) לאחר מכן נגלגל כל משלוש מהחלק הרחב לצר ונקבל את צורת הרוגעלך הידועה. נחזור על הפעולה עד שנסיים את כל הבצק שהכנו.
4
לחמם תנור ל180 מעלות ונכניס לאפייה של כ20 דקות עד לקבלת עוגיות בגוון זהוב.
נוציא את העוגיות להצטננות ולאחר מכן נפזר אבקת סוכר.
בתיאבון, תהנו !
הכנתם? תייגו אותי 😊