איכשהו קרה שזה הפך למסורת שבערב החג אני מכינה את הקינוחים, בכל השנים האחרונים בדר כלל הכנתי קינוחי כוסות פשוטים בטעמים משתנים. השנה החלטתי שבא לי לגוון ובא לי קינוח שיהיה קצת יותר מיוחד.
רפרפתי באתרים השונים באינטרנט בחיפוש אחר מתכונים שונים ובעיקר כדי לקבל השראה.
באחד האתרים (באתר של mako) ראיתי מתכון לקרמבו דבש, לא אשקר זה ישר תפס לי את העין הראש שלי התחיל לחשוב איך לשדרג אותו. עם מעט שינויים יש לכם מתכון מנצח לערב החג! לא רק שהוא מרשים, טעם הדבש בו מורגש בצורה חזקה אך עם זאת במידה הנכונה בדיוק.
מהמתכון יוצאים כ-40 קרמבואים קטנים ניתן להגדיל את העוגייה והכמות תפחת, אני בחרתי לעשות אותם קטנים ואישיים
לעוגה עצמה:180 גרם קמח רב תכליתי
- 1/4 כוס סוכר לבן
- 100 גרם חמאה קרה
- כפית אבקת אפייה
- 3 חלמונים
למילוי השוקולד:
- חבילת שוקולד חלב/ מריר
- 20 גרם חמאה
מרכיבים להכנת המרנג:
- 100 גרם דבש
- 120 גרם דבש
- 4 חלבונים
- קורט מלח
אופן ההכנה:
1
בשלב הראשון נכין את הביסקוויט של עוגיית הקרמבו, בקערה נערבב (ידנית או בעזרת מיקסר) את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר והחמאה עד לקבלת בצק פירורי. ברגע שמתקבל בצק פירורי נוסיף את 3 בחלמונים ונערבב שוב עד לקבלת בצק אחיד. לאחר מכן ניקח ניר אפייה ונקמח נשים את הבצק שיצא לנו על נייר האפייה עלינו נניח נייר אפייה נוסף ונרדד (בצורת רידוד כזו לא נדבק לנו בצד לשולחן / למערוך).
כמה טיפים:
- לפני התחלת ההכנה יש לחמם תנור על 180 מעלות לאפיית העוגיות
- לאחר רידוד הבצק אפשר להכניס אותו למקפיא (כמשטח חלק) ובכך לאפשר עבודה נוחה ויצירת צורות ללא התפוררות הבצק
2
השלב השני הוא בעצם הכנת העוגייה עצמה, וכאן יש לכם מקום לדמיון ומשחק, אני הכנת את העוגיות בצורה קצת אחרת מאחר ורציתי לתת טוויסט לעוגייה ולמלא אותה בשוקולד. איך עשיתי את זה? יצרתי צורות אחידות של עוגיות ואותן חרצתי שוב עם עיגול קטן יותר ולאחר מכן שמתי את העוגייה עם החור בתוכה מעל עוגייה ללא חור ונוצרות לי עוגיות שהן קצת יותר עבות אך עם אפשרות למילוי בתוכן. (ניתן למלא בכל דבר שתרצו- שוקולד, דבש, ריבה) לאחר מכן מכניסים את העוגיות לאפייה בתור ל10-15 דקות, מוצאים ונותנים להם להתקרר.
טיפ חשוב : כדאי ומומלץ למרוח בביצה את שולי העוגייה עליה מניחים את העוגייה המחורצת בכדי לוודא את הידבקות העוגיות אחת לשנייה.
שימו לב – במידה והחלטתם להכין עוגיות רגילות ללא מילויים יש לוותר על שלבים 3-4 ולהמשיך ישר לשלב 5 – הכנת המרנג.
3
להכנת מילוי השוקולד יש להמיס חבילת שוקולד בתוספת קוביות חמאה / שמנת מתוקה/ קרם קוקוס ניתן להמיס במיקרוגל – להכניס את הקערה לחצי דקה להוציא ולערבב ולחזור על פעולה זו עד לקבלת מרקם חלק ואחיד של שוקולד.
ניתן להמיס בבן מארי – המסה באמצעות אדים – לוקחים סיר ממלאים אותו ברבע ממנו ומניחים על הגז, על הסיר מניחים קערה עמידה בחום ובתוכה ממיסים את השוקולד עד לקבלת מרקם חלק של שוקולד
4
בשלב זה אנו נמלא את העוגיות שיצאו מהתנור במילוי השוקולד ונניח אותן בצד להתקשות עד לסיום הכנת המרנג.
5
הכנת המרנג – את הכנת המרנג אנו נכין על גבי בן מארי ( שיטה לבישול עדין, שעושה שימוש בשני סירים, שמהווים מעין אמבט. בסיר שמונח על הלהבה מרתיחים מים, ובתוכו מניחים סיר שני / קערה) נכניס לקערת הבן מארי את החלמונים, הסוכר, הדבש וקורט המלח ונערבב עד לקבלת קציפה עדינה והמסת הסוכר בתערובת (התערובת לא צריכה להגיע לרתיחה ) ברגע שנוצרה לנו תערובת אחידה עם סוכר מומס וטיפה מוקצפת יש להעביר אותה ישירות למיקסר ולהקציף. את ההקצפה אנו מבצעים משהו כמו 4-6 דקות עד לקבלת קרם יציב.
השלב האחרון – הרכבת הקרמבו, יש להכניס את המרנג לתוך שקית זילוף (במידה ויש לכם צנטר אז לא לשכוח אותו לפני הכנסת המרנג)
טיפ- הכניסו את שקית הזילוף לתוך כוס / קנקן ותמלאו אותה, ככה יהיה לכם יותר קל למלא את השקית עם מינימום לכלוך.
לאחר מכן יש לקחת את העוגיות שהכנות ולזלף בצורה מעגלית סיבובית את המרנג עד ליצירת צורה של קציפה .
הצעת הגשה – ניתן לחרוך את המרנג בברנר / לצפוי בשוקולד
תהנו !
הכנתם? תייגו אותי 😊