אני זוכרת שלפני כמה שנים הייתי בבודפשט ולקחו אותנו לאכול את הקרם שניט הכי מומלץ בעיר, אני רק זוכרת את המבטים של כולם כשטעמו ממנו. כמובן שהוא היה עם גלוטן אז המסעדה הציעה לי עוגת שוקולד ללא גלוטן במקום שהייתה נחמדה אבל המראה של הקרם שניט לא יצא לא מראש.
ידעתי שאני חייבת לנסות לפחות לשחזר את מה שראיתי ואת החוויה שהם חוו – רק הפעם ללא גלוטן.
אקצר במילים ואומר לכם שיצא קרם שניט מעולה !
מוכנים להכין?
מצרכים:
- 2 חבילות בצק עלים
- חצי כוס סוכר
- 100 גרם חמאה (אפשר גם לשמן עם נטורינה)
- לקרם:
- 500 מ”ל שמנת מתוקה 38%
- כוס חלב
- 2 כפות אבקת סוכר
- כף סוכר וניל איכותי / כפית מחית וניל
- שקית פודינג וניל
אופן ההכנה:
1
תחילה נכין את עלי הקרם שניט שלנו, נחתוך את בצק העלים לרצועות שוות (ניתן גם לחתוך לקוביות להכנת מנות אישיות) כל עלה נמרח בחמאה ועליו נפזר סוכר נחזור על הפעולה הזו עם כל העלים.
נסדר את העלים בתבנית ועליה נניח נייר אפייה וכלי כבד שניתן להכניס לאפייה (אפשר תבנית נוספת) ונכניס לתנור שחומם מראש של 160 מעלות לכ10 דקות – יש לשים לבד שלא יישרפו. ברגע שמתחיל להשחים אפשר להוציא מהתנור לצינון.
2
בזמן האפייה, נתחיל לעבוד על הקרם. נכניס את כל מרכיבי הקרם שמנת מתוקה, חלב, אבקת סוכר, סוכר הוניל והפודינג לתוך קערה ונערבל על לקבלת קרם אחיד.
את הקרם שמתקבל נכניס לשקית זילוף ונתחיל להרכיב את העוגה.
3
ניקח עלה לאחר האפייה (ולאחר הצינון) עליו נזלף באיזו צורה שתרצו קרם עד לכיסוי מלא,
לאחר מכן נשים על הקרם עלה נוסף ונחזור על פעולת הזילוף עד שיתקבלו לנו 3 קומות של עלים ו3 קומות של קרם.
טיפ חשוב – אין חוקים. אתם יכולים גם לשים עלה אחד ובאמצע מלא קרם מה שבא לכם.
אם השכבה האחרונה היא של בצק העלים ניתן לפזר אבקת סוכר או השכבה האחרונה היא של קרם (כמו שאני עשיתי בתמונות) ניתן לסדר קצת מפירות העונה.
4
את העוגה שומרים בקירור עד ל3 ימים לאחר מכן בצק העלים יחד עם הקרם מאד מהקרנצ’יות שלו.
בתיאבון, תהנו !
הכנתם? תייגו אותי 😊