טוב תקשיבו , לפני כמה חודשים הייתי ברומא וחיפשתי קנלוני כן, את הפסטה הרחבה הזו שמילוי של גבינות / בשר. ומצאתי ! אבל בסופר, חבילה של קנלוני שאני צריכה להכין בבית. לא יכולנו להתאפק והכנו אותם ככה סתם בלי סיבה מיוחדת, וזה היה טעים.
החלטתי שאני חייבת לנסות לשחזר את זה, אני לא מעט פעמים אמרתי שאני צריכה לנסות להכין את הקנולי מדפי לזניה, הרי למה שזה לא יעבוד?
וככה עשיתי ! איך יצא אתם שואלים? אמאל’ה.
מדהים משהו שאתם חייבים לנסות בעצמכם.
מבחינת זמני העבודה, זה לוקח זמן אבל בהחלט שווה את זה!
מצרכים:
- חבילת דפי לזניה
- 3 כפות גבינת ריקוטה
- חצי גביע קוטג’
- 100 גרם גבינת קשקבל
- 100 גרם גבינת מצורלה
- חצי כוס פרמזן
- ביצה
- בקבוק רוטב עגבניות
- 250 מ”ל שמת לבישול
- פפריקה מתוקה
- פלפל שחור
- מלח
- שמן זית
אופן ההכנה:
1
תחילה נכין את הקנלוני – נרתיח מים חמים בסיר עד לרתיחה ברגע הרתיחה נכניס לתוך הסיר את דפי הלזניה שלנו לכ5 דקות (או עד התרככות אבל לא עד לבישול מלא).נוציא את דפי לזניה נשטוף מעט במים קרירים ונייצר גלילים (אפשר לאורך ואפשר לרוחב) על ידי גלגול דפי הלזניה וסגירתם עד לכדי הידבקות.
נניח את הקנלוני שלנו בצד ונעבור להכנת המלית – שימו לב אפשר גם למלא את הקנלוני ורק לאחר מכן לסגור אותו כשהמלית כבר בפנים..
2
הכנת המלית- בקערה נערבב את הריקוטה, הקוטג’, קשקבל ומוצרלה אליהם נוסיף את הביצה ואת התבלינים מלח, פלפל וחצי כפית פפריקה מתוקה.
הערה חשוב – כל מה שתבחרו לשים כמלית יעבוד ! אפשר בשר טחון, אפשר תרד וגבינות ועוד..
3
הרכבת המנה- נשמן את תחתית התבנית בכ2 כפות שמן זית עד לעיטוף מלא של התבנית, לאחר מכן נשפוך פנימה חצי מבקבוק הרוטב שלנו לכיסוי מלא של התבנית.
נתחיל למלא את הקנלוני שלנו במלית שהכנו קודם לכן – אפשר בעזרת שקית זילוף או כמו שאמרתי קודם לכן למלא לפני סגירת הקנלוני.
נסדר את הקנלוני שלנו לאחר המילוי בתבנית, לאחר סידור כל הקנלוני נשפוך מבקבוק הרוטב שנשאר לנו על הפסטה ונוסיף את מיכל השמנת לבישול נטבל מעט במלח ופלפל ונכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות לכחצי שע
4
לאחר חצי שעה נוציא את התבנית נפזר מלמעלה את הפרמזן – אפשר גם גבינה מוצרלה מגורדת ונכניס לתנור לעוד כ10 דקות לסיום הבישול.
טיפ – ניתן לפזר עלי בזיליקום טריים על הקנלוני לפני כניסתו לתנור זה מוסיף לטעם !
תהנו !
הכנתם? תייגו אותי 😊