החברים שלנו נהנים מהנחות, צוברים נקודות, ומקבלים מתנות! התחברות/הצטרפות

נעים להכיר ! רצינו לספר שאנחנו עושים משלוחים לכל הארץ :) 

קוסקוס ללא גלוטן

אם יש משהו שאני זוכרת כל חיי ובמיוחד מתקופת הילדות זה קוסקוס, וכשאני מתכוונת לקוסקוס אני מתכוונת לקערה ענקית (!!) מנירוסטה עם הר לבן של קוסקוס שבושל במשך כמה שעות טובות מעל מרק, כן קוסקוס כזה של פעם לא כזה שמכינים במיקרוגל בכמה דקות. מהרגע שגילו לי את הצליאק, הסבתות התחילו לעבוד על גרסאות ללא גלוטן.

את הקוסקוס בתור ילדה לאחר גילוי הצליאק, הכינו לי מפולנטה – קמח תירס שטחון גס יותר.

לפני כמה חודשים ראיתי שמישהו פרסם שהכין קוסקוס מפולנטה לבנה -מתירס לבן, ואני לא יכולתי שלא לנסות גם! אז חיפשתי עד שמצאתי פולנטה לבנה (ועכשיו כבר לא צריך לחפש כי זה באתר). הפולנטה נמצאת על המדף  משהו כמו 4 חודשים בהם אני כל פעם אומרת לסבתא שאני חייבת לקבוע איתה ולהגיע ללמוד איך להכין קוסקוס אמיתי.

הינה הגיע יום כיפור, אצלנו נהוג לפני הצום בארוחת הצהריים לאכול קוסקוס ומפרום ובשבילי זו הייתה הזדמנות נהדרת ללמוד איך להכין ! התוצאה הסופית? ווואו.

תעקבו אחרי כל ההוראות ותעשו שלב אחרי שלב, מבטיחה לכם שיצא קוסקוס שלא מבייש קוסקוס רגיל. מה גם שטעם התירס בכלל לא מורגש. שנתחיל?

 

להכנת הקוסקוס:

  • 1 קילו פולנטה לבנה
  • רבע כוס שמן
  • כף וחצי מלח
  • כוס מים פושרים

לתבשיל:

  • 3 בצלים קצוצים דק
  • 3 גבעולי סלרי
  • חצי צרור כוסברה
  • חצי צרור פטרוזיליה
  • 3 שיני שום
  • תפוח אדמה גדול חתוך לקוביות
  • עוף – איזה חתיכות שתרצו אפשר כרעיים/ שוקיים 5 חתיכות ** אפשר גם קוביות בשר בקר (לאחר הרתחה)
  • כפית פלפל שחור
  • כפית קינמון
  • כף וחצי מרק עוף
  • כפית וחצי פפריקה
  • כף שטוחה מלח
  • כוס גרגירי חומוס קפוא

  • כף גדושה של רסק עגבניות

 

אופן ההכנה:


1

תחילה נקצוץ את הבצל, הכוסברה והפטרוזיליה  ונכניס לסיר. לתוך זה נוסיף את השום התופח אדה והעוף. לתוך הסיר נוסיף את כל התיבול הכתוב מעלה לפי הסדר נערבב טוב טוב ונוסיף מים רותחים עד שיכסו את כל המרכיבים בסיר. נעלה את הסיר על הגז עד לרתיחה.

2

בזמן רתיחת התבשיל נתחיל לפתוח את הקוסקוס –  נכניס את כל הפולטה לקערה הגדולה שלנו נוסיף את המלח והשמן ונתחיל לערבב לאט לאט כשבכל פעם נוסיף מעט מים מכוס מים אחת עד שהקוסקוס הופך לגושים. ברגע שסיימנו לערבב את הקוסקוס עם כוס מים אחת נעביר את הכל לתוך המסננת, את הקוסקוס נעביר סינון אחד במסננת לתוך הקערה בחזרה. ולאחר הסינון נכניס את הקוסקוס שלנו לתוך הסיר.

3

ברגע הרתיחה של התבשיל נשים את סיר הקוסקוס מעל סיר התבשיל ונכסה למשהו כמו שעה.

לאחר שעה, נוציא את הקוסקוס מהסיר לתוך הקערה ועביר אותו שוב במסננת, נוסיף חצי כוס מים לאט ובהדרגה תוך כדי הערבוב ונחזיר חזרה לסיר הקוסקוס.
** שימו לב בשלב זה לבדוק מה מצב הרוטב ייתכן ותצטרכו להוסיף בין כוס וחצי ל2 כוסות מים.

4

השלב האחרון, מחזירים את סיר הקוסקוס לשעה נוספת של בישול מעל סיר הרוטב.

5

לאחר שעה נוספת, מעבירים שוב את הקוסקוס במסננת עד שאין גושים בכלל. משאירים בקערה ומכסים במגבת – זהו הארוחה שלכם מוכנה, גם קוסקוס וגם תבשיל נהדר מעליו!

תהנו !
הכנתם? תייגו אותי 😊

לרכישת המצרכים

16.50
11.00 ל-100 גרם

22.70
2,270.00 ל-100 גרם

אולי יעניין אתכם גם

מתכון טעים ופשוט, קל להכנה

מתכון טעים ופשוט, קל להכנה

מתכון טעים ופשוט, קל להכנה

מתכון טעים ופשוט, קל להכנה

מתכון טעים ופשוט, קל להכנה

מתכון טעים ופשוט, קל להכנה

מתכון טעים ופשוט, קל להכנה