בתור צליאקית החיים לימדו אותי שאם אני רוצה שיהיה לי מה לאכול, אני צריכה לדאוג לעצמי. לא לצפות מאף אחד כדי לא להתאכזב מה גם שלא כולם מבינים ויודעים מה המורכבות וההקפדה בהכנת אוכל נטול גלוטן (לצליאקים). למה אני מספרת לכם את זה? בשבת האחרונה יצאתי עם חברים לפיקניק בטבע, קצת להתאוורר בתקופה הזו, וחשבתי הרבה מה להכין שיהיה קליל לפיקניק ויהיה פשוט להכנה (בכל זאת להכין אחרי העבודה) אז החלטתי שאני מכינה -פשטידה !
וזה מה שהיה, נכנסתי למטבח להכין את הפשטידה ולאט לאט התגבשה ההחלטה- הפשטידה הפכה לפשטידות מאפינס קטנות ואישיות שכייף לקחת לפיקניק, לאחר מכן פתחתי את המקרר ואת מגירת הירקות והוחלט- זו תהיה פשטידת בטטות וגבינות. אז קבלו מתכון לפשטידת בטטות או בשם שאנחנו קוראים לה “מה שיש על השיש” הכנתי אותה עם אפס ציפיות והיא יצאה וואו. באמת. הכנה מהירה עם מה שיש במקרר ויצאו פשטידות מעולות, נימוחות עם ריח וטעם משגע.
מהמתכון יוצא כ15 יח’.
מצרכים:
- בטטה אחת גדולה או 2 קטנות
- 50 גרם חמאה
- 3 ביצים
- 2 וחצי כפות קמח רב תכליתי פנרייה
- קופסא וחצי של גבינה לבנה 5%
- כפית אבקת מרק בצל
- כפית אבקת אפייה
- 100 גרם פירורי פרמז’ן
- חופן פתיתי גבינה צהובה – או כל גבינה קשה אחרת שאתם אוהבים
- קורט מלח
- קורט פלפל
אופן ההכנה:
1
תחילה נקלף את הבטטות ונחתוך לקוביות, לאחר מכן נמיס את החמאה על מחבת וברגע שהחמאה מומסת נכניס את קוביות הבטטה למחבת עד שהבטטה תקבל מעטפת יפה של החמאה.
*חשוב – הבטטה לא צריכה להתבשל אלא לקבל מעטפת בלבד.
2
במקביל נערבב את כל המצרכים בקערה – הביצים הקמח, אבקת האפייה, הגבינה, אבקת המרק, המלח והפלפל, הפרמז’ן וחלק מפתיתי הגבינה הצהובה (נשאיר מעט לפיזור לפני ההכנסה לתנור) ונערבב טוב עד לקבלת תערובת אחידה.
3
ברגע שהבטטות מוכנות נחכה מספר דקות שיתקררו ונכניס אותן לבלילה ושוב נערבב הכל יחד.
4
נסדר בתבנית את המנג’טים שלנו אליהם נשפוך בעזרת מצקת את הבלילה לתוך המנג’ט – לא עד הסוף יש להשאיר כ1/4 פנוי לתפיחת הפשטידה בתנור, על הפשטידות נפזר מעט מפתיתי הגבינה הצהובה ונכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות לכ40 דקות
5
איך נדע שזה מוכן? הפשטידה תקבל גוון זהוב, הריח בבית יהיה משגע.
* חשוב – יש לצנן את הפשטידה היטב לפני ההגשה בכדי שהיא תתייצב.
תהנו !
הכנתם? תייגו אותי 😊