פרעצל, מאכל כל כך פשוט וכל כך נפוץ אבל למי שרגיש לגלוטן הוא כמעט בלתי מושג.
השנה בפסח יצאה תערובת חדשה מבית “מיסטר פרעצל” שהיא ללא גלוטן, קלה להכנה והכי חשוב- טעימה !!
אז החלטתי לנסות את התערובת וחשבתי איך אוכל לשדרג אותה ולהתאים אותו לחג שבועות הקרוב.
ואז הרעיון עלה לי ! פרעצל במילוי מוצרלה.
אמאלה כמה שזה טעים.
מוכנים להכין?
מצרכים:
- שקית תערובת להכנת פרעצל
- כפית שמרים יבשים
- 225 מ”ל מים
- 5 כפות שמן
- אצבעות מוצרלה
- 20 גרם חמאה מומסת
- קורט מלח גס
אופן ההכנה (נלקח משלבי ההכנה שכתובים על השקית):
1
תחילה נערבב את השמרים יחד עם המים, לזה נוסיף את הקמח והשמן ונלוש במהירות בינונית כ2 דקות לאחר מכן נעלה את המהירות למהירות גבוהה לכ5 דקות או עד שמתקבל בצק אחיד ונוח לעבודה.
2
נחלק את הבצק ל6 חלקים שווים וניצור מעין “נחש” מכל חלק. נשטח מעט את ה”נחש” שיצרנו ונכניס לתוכו את אצבעות גבינת המוצרלה, נגלגל את הבצק ככה שהגבינה תיטמע בתוך הבצק והבצק יעטוף אותה מכל כיוון (חשוב להקפיד על כך בכדי שהגבינה לא תצא החוצה באפייה).
ניצור צורה של שמניות.
3
לאחר מכן נכין תמיסה מאבקת סודה לשתיה ומים, את הבייגל שיצרנו נטבול בתוך התמיסה ונניח על תבנית מרופדת נייר אפייה, נחזור על הפעולה עד שכל הבייגלים שיצרנו הוטבלו בתמיסה.
ניתן לבצק לנוח ולתפוח מעט במשך כ-30 דקות.
4
לאחר 30 דקות, נחמם תנור על 250 מעלות במצב טורבו ונכניס את התבנית לכ8-10 דקות עד להזהבה של הבייגל.
ברגע שמוכן, נוציא מהתנור ונבריש חמאה מומסת ונפזר מעט מלח גס.
(זמן הכנה 50 דקות כולל ההתפחה והאפייה ).
בתיאבון, תהנו !
הכנתם? תייגו אותי 😊