מתכון לעוגת קרמבו
כשגילו לי את הצליאק, כל המשפחה הייתה מגויסת לעניין מה שגרם לכך שהעוגה שכיכבה בכל אירוע משפחתי הייתה – עוגת קרמבו.
אתם בטח שואלים למה? אז העוגה הזו היא העוגה הכי קלה להכנה מה גם שהיא סופר טעימה ואף אחד לא יודע שהיא ללא גלוטן.
ככה מצאתי את עצמי בכל אירוע משפחתי אוכלת עוגת קרמבו יחד עם כולם בלי להרגיש שונה או חריגה.
אני חושבת שמאז עברו לא מעט שנים, הקמחים השתנו והשתפרו מה שגרם לעוגה הזו להעלם. עוגת הקרמבו הפכה לעוגת תפוזים או עוגת שוקולד וגם רולדות מפונפנות.
אבל הטעם של העוגה הזו מחזיר אותי לילדות.
אני חייבת לספר לכם כשהכנתי אותה, כולם היו מופתעים ושמחים יחד כי זו עוגה שלא אכלנו שנים.
אתם מוכנים להכין אותה? כלום זמן הכנה, הכי פשוטה שיש אבל העוגה שכולם ידברו עליה!
מצרכים:
- לבסיס העוגה:
– 4 ביצים
– כפית תמצית וניל
– חצי כוס סוכר
– שקית של אינסטנט פודינג שוקולד
- קרם וניל:
– 500 מ”ל שמנת מתוקה
– שקית אינסטנט פודינג וניל
– 3 כפות אבקת סוכר
– כוס חלב
- לציפוי – גנאש שוקולד
– 2 חבילות שוקולד חלב (אפשר גם מריר)
– חצי כוס חלב
אופן ההכנה:
1
נתחיל להקציף את הביצים כדקה לאחר מכן נוסיף להקצפה את הסוכר ונמשיך להקציף עוד כ5 דקות עד לקבלת קצף תפוח. נוסיף את הפודינג שוקולד ונמשיך לערבב עד לקבלת בלילה אחידה.
2
נשמן תבנית עגולה בקוטר 26 (ככל שהתבנית קטנה יותר גובה העוגה יהיה גבוה יותר), שימו לב מומלץ להשתמש בתבנית שהשוליים נפרדים.
נשפוך את הבלילה שיצרנו לתוך התבנית ונכניס לתנור שחומם מראש על 170 מעלות לכ-15 דקות.
3
בזמן האפייה של העוגה נתחיל להקציף את הקרם ולהכין את גנאש השוקולד.
בכדי להקציף נכניס את כל מצרכי הקרם לתוך הקערה ונערבל עד לקבלת קרם יציב.
להכנת הגנאש נשתמש בבן מארי או שניתן להמיס בפוסלים באמצעות המיקרוגל. שימו לב לערבב תמיד שלא יישרף.
4
ברגע שבסיס העוגה יוצא מהתנור- אל דאגה גם אם יצא גבוה מעט הוא יתקרר יצנח חזרה למטה. לאחר שהתקרר נשים מעליו את כל הקרם שהכנו קודם לכן.
נכניס לצינון של כחצי שעה במקרר ואז נשפוך מעל הקרם את גנאש השוקולד שהכנו.
נכסה את העוגה ונכניס אותה לצינון והתייצבות במקרר לכ4 שעות (ניתן גם להקפיא לזירוז התהליך) וזהו.
בתיאבון, תהנו !
הכנתם? תייגו אותי 😊