כל שנה העוגה שאנחנו מחכים לה בחג השבועות היא – עוגת גבינה פירורים.
למה דווקא העוגה הזו? כי אצלנו מכינים אותה רק בחג. תמיד התירוץ לכך היה שזו עוגה שזמן ההכנה שלה ארוך ולכן מכינים אותה באירועים מיוחדים.
השנה הוחלט שאני אכין את העוגה לשולחן החג! הבנתי שאני חייבת לנסות להכין את העוגה הזו ולמצוא לה את הדרך הקלה ביותר להכנה.
לא יודעת אם מצאתי את הדרך הקצרה ביותר, אבל אין ספק שההכנה הייתה לי מהנה, לא הרגיש לי שזה לקח הרבה זמן והכי חשוב? היא יצאה פשוט טעימה !
לעוגה עצמה:
- 2 קופסאות גבינת שמנת (כמה שיותר שמנה)
- קופסא וחצי של גבינה לבנה 5%
- 150 גרם אבקת סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 500 מ”ל שמנת מתוקה
- כף של קליפת לימון מגורדת
- חבילת אינסטנט פודינג וניל
לבצק פריך ולפירורים:
- כוס וחצי קמח מולינו ירוק
- 150 גרם חמאה קרה חתוכנה לקוביות
- 100 גרם אבקת סוכר
- חצי כפית תמצית וניל
- קורט מלח
- 3 חלמונים
- כף ברנדי/ או כל אלכוהול אחר (אני שמתי ג’ין ויצא מעולה)
אופן ההכנה:
1
תחילה נכין את הבצק לתחתית העוגה ואת הפירורים, נערבב במעבד מזון את הקמח יחד עם החמאה, אבקת הסוכר, תמצית הניל והמלח עד לקבלת תערובת פירורית.
לאחר מכן, נוסיף את הביצים ואת כף הברנדי וממשיכים לערבב עד לקבלת פירורי בצק גדולים.
2
לוקחים 2/3 מתערובת הבצק ומשטחים בתבנית ליצירת הבסיס לעוגה ואת החלק הנותר של הבצק מפוררים לפירורים גדולים ומכניסים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
3
לתנור שחומם מראש על 170 מעלות מכניסים את התבניות ואופים לכ12-15 דקות – שימו לב שהפירורים וגם התחתית צריכים להיות זהובים.
לאחר האפייה מצננים בטמפרטורת החדר ועוברים להכנת העוגה.
4
להכנת העוגה ניקח 2 קערות בקערה אחת נקציף את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת יציבה.
בקערה השנייה נערבב יחד את גבינת השמנת, גבינה לבנה, אבקת סוכר, אינסטנט פודינג וניל, תמצית וניל ואת קליפת הלימון שגירדנו.
5
כאשר 2 התערובות מוכנות נקפל בעדינות את הקצפת לתוך תערובת הגבינות עד לקבלת קרם אחיד ויציב.
מעבירים בעדינות את מלית עוגת הגבינה שלנו לתוך התבנית עם הבסיס אותו אפינו קודם לכן עוטפים ומכניסים למקפיא לכ6 שעות עד להתייצבות.
לאחר ההוצאה מהמקפיא, נפזר את הפירורים (אלו שאפינו בתבנית השנייה) מעל העוגה ונעביר למקרר לכשעה לפני ההגשה.
תהנו !
הכנתם? תייגו אותי 😊