יש עוגות שלא משנה מה תמיד הן טעימות ! לא משנה לאיזה מטרה צריכים את העוגה, היא עובדת. תמיד.
כמובן שאני מדברת על עוגת ביסקוויטים.
אפשר להכין אותה בכל כך הרבה דרכים שונות, עם קרמים בטעמים, ביסקוויט שוקולד או וניל, אפשר להכין הפוכה ובעצם כמעט בכל צורה היא גם תצא הכי טעימה. זה קצת מצחיק, שהעוגה הכי פשוטה להכנה היא גם הכי טעימה כי אותי היא מצליה בכל הזדמנות.
רוצים לדעת איך אני מכינה את העוגה שלי? אני משלבת אותה עם גבינת שמנת וקפה שנותן לה טוויסט אחר לחלוטין !
תהיו בטוחים שכזו, לא טעמתם 😊
מצרכים:
- 2 חבילות פתי בר ללא גלוטן
- 500 גרם שמנת מתוקה
- 200 גרם גבינת שמנת (אני השתמשתי בגבינת שמנת 5%)
- 4 כפות גדושות אבקת סוכר
- 4 כפות אינסטנט פודינג וניל
- 2 כפיות קפה נמס (כל קפה נמס יתאים)
- רבע כוס חלב
- לציפוי:
- חבילה וחצי שוקולד חלב
- חצי כוס חלב / שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
1
מתחילים בהרכבת העוגה, תחילה נכין את ה”קפה” שבתוכו נטבול כל ביסקוויט לפי שנמקם אותו בעוגה.
תחילה פותחים את הגבינה עם מיקסר ולאחר מכן יש להוסיף את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר ולהקציף עד שמתחיל להתקבל נפח. כאשר מתקבל נפח יש להוסיף את כפיות האינסטנט וניל עד לקבלת מרקם יציב ואחיד.
2
שמים את הקרם בצד ומתחילים להכין את הגנאש שלנו בכדי שיתקרר ונוכל לצפות בו את העוגה אפשר להכין במיקרו/ בן מארי/ סיר – מערבבים את שוקולד החלב יחד עם החלב/ השמנת המתוקה עד לקבלת מרקם חלק ואחיד, ושמים בצד להתקרר.
3
נערבב את הקפה עם חצי כוס מים חמים, נוסיף את החלב וזה מוכן.
חשוב לציין – אין חובה של טבילת הביסקווטים בקפה, ניתן גם לטבול רק בחלב ללא הקפה, אפשר גם בשוקו או בכל דבר שאתם אוהבים.
4
לאחר שנטבול את הביסקוויטים נסדר באופן מיידי בתוך התבנית עד ליצירת שכבה אחת שלמה של ביסקוויטים. על השכבה הזו נשים שכבה מהקרם שהכנו קודם לכן. ונחזור על הפעולה הזו כ3 פעמים. שימו לב שבפעם ה3 השכבה האחרונה תהיה הקרם שלנו ולא הביסקוויטים.
שופכים מעל העוגה את הגנאש שהכנו קודם לכן ומכניסים את העוגה למקרר להתייצבות של כ 8 שעות. מוציאים, ובתאבון !
תהנו !
הכנתם? תייגו אותי 😊