החברים שלנו נהנים מהנחות, צוברים נקודות, ומקבלים מתנות! התחברות/הצטרפות

נעים להכיר ! רצינו לספר שאנחנו עושים משלוחים לכל הארץ :) 

סופגניות אשל ללא גלוטן

בתור צליאקית אני זוכרת את הבקרים שלפני חנוכה, הבקרים האלה שאני קמה וכל הבית בריח של טיגונים. את אותם הבקרים שאמא שלי הייתה קמה כל כך מוקדם בשביל להספיק לטגן לי על הבוקר סופגניות כדי שלא ארגיש שונה, כדי שגם לי תהיה סופגנייה כשכל הכיתה אוכלת. אז היום המודעות היא יותר גבוה ויש יותר ויותר צליאקים ומקומות שמוכרים את סופגניות אבל הטעם של הסופגניות האלה מזכיר לי את הילדות, מזכיר לי את ההשתדלות של אמא שלי שתמיד אהיה כמו כולם. עם השנים שעברו המתכון השתדרג והפך יותר ויותר טעים. היום אני משתפת אתכם במתכון להכנת סופגניות טעימות בטירוף ולא תאמינו רק 20 דקות עבודה! כן כן סהכ 20 דקות עבודה ל15 סופגניות, מוכנים להתאהב?

 

מצרכים:

  • 2 ביצים
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 אבקת אפייה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 6 כפות סוכר
  • 2 גביעי שמנת חמוצה/ אשל (ככול שאחוזי השומן יותר גבוהים הטעם יותר עשיר)
  • 2.5 כוסות קמח MIX IT של שר
  • לציפוי: אבקת סוכר, ריבה, שוקולד מומס, סוכריות לקישוט,

 

אופן ההכנה:


1

תחילה נרוקן בקבוק שמן (שלם) לתוך סיר בינוני ונדליק את האש על עוצמה בינונית (בכדי לא לשרוף את השמן) בזמן שהשמן מתחמם נתחיל להכין את הבלילה. נכניס את כל המרכיבים למעט הקמח לתוך מיקסר (אפשר גם מטרפה ידנית) נערבב בין דקה ל2 ולאחר מכן נתחיל להוסיף את הקמח בהדרגתיות.

2

נמשיך לערבב את כל המרכיבים כ3 דק עד שהבלילה נהיית מרקם חלק ואחיד ודביק.

3

להכנת הסופגניות יש 2 אפשרויות (באפשרות הראשונה הסופגניות יוצאות יותר עגולות):

  1. נחתוך נייר אפייה לקוביות בגודל אגרוף, נשמן את הידיים ונתחיל להכין מעין כדורים עם הבצק ונניח כל כדור על קובייה של נייר אפייה. נכניס לשמן החם את הסופגנייה יחד עם נייר האפייה *אל דאגה נייר האפייה יפרד מהבצק בשמן החם וניתן יהיה להוציא את נייר האפייה.
  2. ניקח 2 כפות/ כף גלידה נטבול אותם בשמן החם ונמלא את הכף בבלילה, נכניס לתוך השמן בעדינות ונעזר הכף השניה בכדי להוריד את הבלילה מהכף.

יש להקפיד על בדיקת חום השמן או ע”י מד המגיע ל160 מעלות או בעזרת הכנסת כף עץ לשמן עד להיווצרות בועות קטנות מסביבה.

4

כאשר השמן חם נתחיל לטגן את הסופגניות, ניתן להיעזר במזלג להפיכת הסופגניות. ברגע שהן מתחילות להשחים בצורה יפה נוציא אותן בעזרת כף גדולה מחוררת לתוך קערה עם נייר סופג.
עכשיו כל מה שנשאר לכם זה להוסיף את מה שאתם אוהבים, אבקת סוכר ולאכול, בתאבון !

תהנו !
הכנתם? תייגו אותי 😊

לרכישת המצרכים

3.90

17.90

אולי יעניין אתכם גם

מתכון טעים ופשוט, קל להכנה

מתכון טעים ופשוט, קל להכנה

מתכון טעים ופשוט, קל להכנה

מתכון טעים ופשוט, קל להכנה

מתכון טעים ופשוט, קל להכנה

מתכון טעים ופשוט, קל להכנה

מתכון טעים ופשוט, קל להכנה