כולם אוהבים פיצה, זו עובדה. מדובר באחד המאכלים הנפוצים והאהובים בעולם כולו, שלמעשה ניתן להכנה כמעט עם כל תוספת אפשרית. אך עד לא מזמן, אלו מאתנו הרגישים לגלוטן, או אלה שנמנעים מגלוטן עקב סיבות דיאטטיות, חשבו בטעות שהם חייבם להימנע מהמאכל האהוב והממכר. המאמר הבא נועד להראות לכם שממש אין סיבה לחיות בלי! קבלו שני מתכונים טעימים לפיצה פריכה במיוחד ללא גלוטן.
לפיצה מקמח תמי:
- 10 גרם מלח
- 10 גרם שמרים (יבשים)
- 30 גרם סילאן\דבש\סירופ אגבה
- 2\1 קילו קמח תמי (ניתן להשתמש במעט יותר)
- 350 גרם מים
- 30 גרם שמן זית
רוטב העגבניות:
- 1 כף שמן זית
- 400 גרם עגבניות מרוסקות
- 4 שיני שום כתושות (ניתן להשתמש גם בקפואות)
- בזיליקום, מלח, אורגנו וסוכר לפי הטעם.
אופן ההכנה:
1
מערבבים את כל המצרכים למשך 10 דקות במיקסר או בקערה. לאחר מכן מתפיחים כשעה (עד שנדמה שהבצק כפול בנפחו)
2
בזמן ההתפחה, מכניסים לסיר את מרכיבי הרוטב ומבשלים כ-10 דקות.
לאחר התפחת הבצק מרדדים, מורחים את הרוטב ואת הגבינה\התוספות הרצויות ואופים ב-150-200 מעלות (תלוי בתנור)
לפיצה מבצק כרובית:
- 2 וחצי כוסות פרחי כרובית טחונים (לא מבושלים).
- ביצה
- 30 גרם חמאה
- מלח ופלפל לפי הטעם.
- ניתן להוסיף אורגנו או גבינה מלוחה לפי הטעם (לא גבינה רכה מדי).
אופן ההכנה:
1
מחממים בסיר חמאה מומסת ומוסיפים בהדרגה את הכרובית הטחונה. מבשלים מעט ומוסיפים את שאר המרכיבים (שימו לב ששאר המרכיבים יוספו לאחר שהכרובית תהיה רכה). לאחר בישול וערבוב של עד 5 דקות.
2
את הבלילה ניתן לשפוך על תבנית שטוחה (כדי ליצור צורת עיגול אופיינית לפיצה) או לשפוך לתבנית קטנה יותר ובעלת דפנות גבוהות כדי לקבל מעין פשטידה, אופים כ-15-20 דקות עד שהבלילה מקבלת מראה זהבהב וצמיגי ומוציאים מהתנור להתקררות.
• חשוב לציין שהמתכון לבצק הכרובית יתאים יותר לרוטב סמיך יותר, שכן הבצק פחות קשה ואטום. לכן, מומלץ לשלב אותו עם עגבניות יבשות.
תהנו !
הכנתם? תייגו אותי 😊