ראש השנה בפתח, מבחינתי ראש השנה מסמל התחלות חדשות, רעיונות חדשים והתחדשות בכל המובנים. דווקא בחג שכל כך מסמל התחדשות, כבר כמה שנים שהאוכל על שולחן החג לא משתנה. הטעמים הקבועים שדווקא להם אנו מחכים במהלך כל השנה. כל שנה זה ידוע, מי מכין מה ומי אחראי על איזה חלק בארוחה.
אתן לכם מתכון מיוחד, מתכון שנקרא “עוגת התפוחים של סבא יצחק”. סבא יצחק ז”ל נפטר לפני מספר שנים, אחת העוגות שהוא יותר אהב הייתה עוגת התפוחים שאמא שלי הייתה מכינה. סבא יצחק לא היה אלרגני לגלוטן, אבל דווקא את העוגה הזו שהיא ללא גלוטן אהב במיוחד.
ומה יותר סמלי בראש השנה מעוגת תפוחים? עוגת דבש. אבל עזבו אתכם מעוגת דבש זה כבר נמאס ויבש בגרון. העוגה הזו לא תישאר יום אחרי החג!
מצרכים:
- 4 תפוחים קלופים (מומלץ סמית ירוקים) חתוכים לקוביות קטנות
- 4 ביצים
- 1 ורבע כוס סוכר
- 2 כפות גדושות סוכר חום
- 2 כוסות קמח “כרגיל”
- 1 שקית אבקת אפייה
- כוס שמן
- כפית קינמון
- קורט מלח
אופן ההכנה:
1
תחילה נערבב את התפוחים והסוכר החום יחדיו
2
לאחר מכן נטרוף את הביצים והסוכר (אין צורך בבלנדר ניתן לעשות ידני ) ולהוסיף את שאר המצרכים כולל את תערובת התפוחים שהכנו בשלב הקודם.
3
לתנור שחומם מראש על 180 מעלות נכניס למשך כ45 דק’ עד לאפייה מלאה (ניתן לבדוק זאת ע”י נעיצת קיסם).
4
לפני ההגשה ניתן להוסיף מעל העוגה אבקת סוכר ואגוזי מלך קצוצים דק.
תהנו !
הכנתם? תייגו אותי 😊