תמיד בחורף, כשיש סופי שבוע גשומים במיוחד, אנחנו חושבים איך אפשר ליצור בבית אוירה חמימה, אווירה משפחתית וכייפית שנוכל לחלוק כולנו כל השבת. השבת קמנו לבית בריח של מאפה אוכמניות כזה שבא לך ישר להוציא מהתנור ולאכול ובטח שלא לחכות שיתקרר.
אז קבלו מתכון למאפינס אוכמניות טריות ללא גלוטן וגם ללא חלב ! (בית מאתגר כבר אמרתי ?) שכל מה שתרצו זה לאכול עוד אחד ועוד אחד אחריו. מהמתכון יצאו לכם כ12 יח’ מאפינס.
שנתחיל?
מצרכים:
- 100 גרם נטורינה
- כפית תמצית וניל
- 2 ביצים
- כוס סוכר
- 2 כוסות קמח רב תכליתי (אני השתמשתי בכרגיל)
- קורט מלח
- 2 כפיות אבקת אפייה
- חצי כוס מים
- כוס אוכמניות טריות
- לא חובה – כף סוכר חום לקישוט
אופן ההכנה:
1
תחילה נחמם תנור ל180 מעלות .
בקערת מיקסר מערבבים את הנטורינה יחד עם הסוכר עד לקבלת תערובת בהירה. מוסיפים לזה בהדרגה ביצים, תמצית וניל ומלח, ומערבבים. שימו לב שהתערובת לא תידבק לתחתית (אם היא נדבקת יש להפריד באמצעות לקקן)
2
לאחר מכן מוסיפים את הקמח בהדרגה, אבקת אפייה ומים ומערבבים לתערובת אחידה. בעזרת מרית מקפלים את האוכמניות לתוך הבלילה בעדינות (כדי לא למעוך את האוכמניות).
3
משמנים תבנית שקעים (אני השתמשתי בתבנית שקעים מסיליקון ושימנתי מעט בחמאה) ומעבירים לתוכה את התערובת המוכנה.
4
נעביר את התבנית לתנור (החם) ונאפה על 180 מעלות במשך 25-30 דקות עד שמזהיב וכאשר ננעץ קיסם הוא יצא עם מעט פירורים. מצננים ומגישים.
הערה – ניתן לעשות את המאפינס הזה עם כל פרי שתרצו / שוקולד/ אגוזים.
תהנו !
הכנתם? תייגו אותי 😊