תמיד בראש השנה אני מקבלת מלא פניות על מתכון לעוגת דבש, פשוטה כזו שיכולה להתאים לכולם.
אז המתכון הזה יעשה לכם סדר, תשמרו אותו ותחזרו לעשות אותו כל שנה, כי הוא כזה פשוט !
*אפשר לעשות אותו גם כעוגה ולא רק כמאפינס
מצרכים:
- 3 ביצים
- חצי כוס סוכר
- 3/4 כוס שמן
- 1 כוס (240 מ”ל) דבש
- כוס תה חזק. (לא רותח) שימו שקית תה בכוס מים רותחים במשך 2-3 דקות והוציאו
- 2.5 כוסות קמח מיקס C של שר + 2.5 כפיות אבקת אפיה
- כפית מלאה אבקת קינמון
סירופ לעוגה:
- 2 כפות דבש
- חצי כוס מים רותחים
- חופן פרוסות שקדים מולבנים – לא חייב אבל משדרג.
אופן ההכנה:
1
נחמם תנור ל170 מעלות ונתחיל לשמן את תבניות המאפיין שלנו – שמנו היטב.
2
נערבב את המצרכים יחד בקערה לפי הסדר הבא: ביצים, סוכר, שמן, דבש, תה, קמח בשילוב עם אבקת האפייה, אבקת קינמון. שימו לב- הערבוב צריך להיות בעדינות אני ממליצה על ערבוב עם מטרפה.
3
יוצקים את הבלילה לתבנית ומפזרים מעט מפרוסות השקדים מעל כל מאפין.
מכניסים לתנור לכ20 דק, עד ליציאת קיסם יבש.
4
לציפוי נערבב את כפות הדבש יחד עם כוס המים הרותחים עד להמסה מלאה של הדבש (שימו לב שהסירופ צריך להיות סמיך, אם הוא נוזלי הוסיפו עוד כף דבש). בעזרת כף יוצקים את הסירופ מעל המאפיין שלנו כל עוד הוא חם.
תהנו !
הכנתם? תייגו אותי 😊