לביבות זה אחד המאכלים הכי פשוטים שיש, אבל יחד עם זאת בפשטות שלו הוא כל כך טעים !
לביבות יכולות להתאים סתם לארוחת הערב, בלי שום קשר לחג החנוכה.
אז יש 2 מרכיבים שמשנים את הלביבות מסתם לביבות, ללביבות של חנוכה.
ראשית – הקינמון שבאמת מוסיף כל כך המון.
שנית – ההגשה, לביבות תפוחי אדמה עם סוכר זה כל כך טעים ובביס אחד מעביר את כל תחושות החג.
אז אתם מוכנים להתאהב במתכון הזה?
מצרכים:
- 2 בצלים בינוניים
- 6 תפוחי אדמה בינוניים
- 2 ביצים
- כפית מלח
- חצי כפית פלפל שחור טחון
- כפית קינמון טחון
- 3 כפות קמח רב תכליתי (מה שתבחרו יעבוד)
- כפית אבקת אפייה
אופן ההכנה:
1
מתחילים בלגרד את הבצק ותפוח האדמה- ולסחוט את הנוזלים משניהם (אפשר להיעזר במגבת).
2
מערבבים את כל המצרכים יחד בקערה אחת גדולה עד לקבלת תערובת במרקם אחיד.
3
מחממים את השמן במחבת.
בעזרת 2 כפות ניתן ליצור את הצורה הרצויה של הלביבה.
מוציאים את הלביבות לצינון על רשת, לשמירה על הקריספיות.
4
ניתן להגיש בתוספת סוכר / שמנת חמוצה . בתאבון ! !
תהנו !
הכנתם? תייגו אותי 😊