לא מעט פעמיים קרה לי שהלכתי לאכול המבורגר עם חברים והם תמיד הזמינו “חלת בצל” זה היה נראה מדהים! במיוחד הדרך שבה הם חותכים את “החלה” ואוכלים את חתיכות הבצל הקריספיות
החלטתי שגם אני רוצה להכין ולנסות, חיפשתי לא מעט מתכונים באינטרנט ובכל המתכונים שנראו לי מוצלחים אחד הרכיבים היה בירה… לצערי לפני כמה שנים היה קושי במציאת בירה ללא גלוטן אז את המתכון הזה עשיתי רק באירועים מיוחדים! והיום כשהמודעות כל כך גדולה, גם האפשרות למצוא בירה היא כבר הרבה יותר קלה (עדין לא החלטתי אם זה טוב או לא – המאמן שלי פחות אוהב את זה) בכל מקרה אתם חייבים לנסות להכין אותה בעצמכם.
אבל תיזהרו להתמכר! את המתכון הזה אני עושה כבר הרבה שנים והפעם עשיתי אותו עם בירה שניצר שהרים אותו לגבהים אחרים אתם מוכנים? המתכון מתאים ל2 חלות בינוניות
מצרכים:
- 1 ק”ג בצל לבן
- 3/4 כוס קמח רב תכליתי
- 1/2 כוס בירה
- קורט מלח
- חצי כפית פלפל
- שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
1
חותכים את הבצל לטבעות בעובי חצי ס”מ ומפרידים לטבעות מערבבים בקערה בעזרת מטרפה את הקמח, הבירה והתבלינים לבלילה חלקה ללא גושים. מערבבים בעזרת הידיים את טבעות הבצל עם הבלילה כך שכולן יכוסו היטב. רצוי לתת תוך כדי ערבוב כמה מעיכות קלות לטבעות כדי שחלקן ישברו מעט.
2
מחממים בסיר שיכול להכיל את חלת הבצל שמן לטיגון עמוק (אפשר צ’יפסר או כל סיר שהוא מספיק עמוק) רצוי להגיע לטמפרטורה של 180 מעלות.
3
לקבלת צורה של חלה קטנה ועגולה מסדרים את תערובת הבצלים והבלילה בתוך קערית מרק (אני משתמשת ברשת עגולה וזה יוצא לי יותר כמו “פיתה”) דוחסים מעט, מקרבים את הקערית לשמן הרותח ומחליקים בזריזות את תוכנה לתוך השמן. כדאי להיעזר בכף עץ עם ידית ארוכה כדי להחליק את התערובת לתוך השמן מאחר והשמן רותח נותנים לתערובת 1-2 דקות לפני שהופכים בעזרת הכף את החלה לצידה השני כשהחלה מקבל גוון חום-זהוב ופריך משני הצדדים מוציאים בעזרת כף מחוררת לצלחת מרופדת נייר סופג ומתבלים שוב במלח ופלפל לפי הטעם
תהנו !
הכנתם? תייגו אותי 😊