יש דברים שהם לא צריכים גלוטן כדי להיות טעימים אפילו יותר מהמקור ! וופל בלגי זה אחד מהם.
טעם ממכר שיכול להתאים בכל צורה, מלוח או מתוק. אני זוכרת שפעם אכלתי מנה במסעדה של וופל בלגי (ללא גלוטן כמובן) ועליו ביצת עין. השילוב של הוופל המתוק עם ביצת העין היה טעים להפליא.
אז אני הולכת לשתף אתכם במתכון המנצח לוופל שמתאים עם הכל גם כקינוח עם קצפת ותותים וגם בגרסה מלוח עם אבוקדו, ביצה או גבינה שווה.
מצרכים:
- 2 כוסות קמח מיקס C של שר
- כפית אבקת אפייה
- 5 כפות סוכר
- קורט מלח
- 70 גרם חמאה
- 2 כוסות חלב
- 2 ביצים
- כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
1
נערבב בקערה את כל המצרכים הרטובים – חמאה, ביצים, חלב ותמצית וניל עד לקבלת תערובת אחידה
בקערה נוספת נערבב את כל המצרכים היבשים – הקמח, אבקת האפייה הסוכר וקורט המלח.
2
נוסיף את קערת היבשים לקערת הרטובים תוך כדי ערבוב עד לקבלת בלילה אחידה וללא גושים.
אם הבלילה תצא לנו נוזלית מידי נוסיף מעט קמח ואם היא תצא סמיכה מידי נוסיף עוד נוזלים. הבלילה צריכה לצאת במרקם ביניים בין נוזלי לסמיך.
3
נניח את הבלילה בצד לכ10 דקות לנוח ונתחיל להכין.
נחמם את המכשיר להכנת וופל בלגי, נשמן אותו מעט עם חמאה. כאשר המכשיר חם יוצקים את הבלילה עד שמכסה את סוף השקעים במכשיר.
4
בודקים לאחר כ2/3 דקות אם הוופלים שלנו הזהיבו ומוציאים ברגע ההזהבה.
תהנו !
הכנתם? תייגו אותי 😊