בתקופה האחרונה, כל היום רציתי להיות במטבח, כשאתה רואה ברשתות החברתיות את כולם מבשלים, אופים ומכינים דברים מדהימים אין ספק שאתה רוצה גם לנסות.
לא משנה אם אני חוזרת מותשת אחרי יום עבודה או לא, משהו בתקופה הזו שאב אותי לא מעט למטבח.
אם אתם עוקבים אחרי באינסטגרם יכולתם לראות את ההבדלים בין יום שגרתי באמצע השבוע לעומת הסופ”ש בו בדרך כלל אני נכנסת למטבח לאפייה.
זה קצת מצחיק אבל הבראוניז הזה נולד מרצון להכין עוגה מתוקה וקלילה (שוקולדית כמובן) והיו חסרים מספר מצרכים בבית אז אילתרתי ויצא פשוט מושלם!
מוכנים להתאהב?
מצרכים:
- 200 גרם חמאה
- 4 ביצים
- כוס גדושה (חד פעמי חם) קמח רב תכליתי
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- חצי כוס קוקוס טחון
- חצי כוס שוקולד צ’יפס
- חצי כוס שוקו צ’יפס לבן
- 250 גרם שוקולד מריר
- כוס וחצי סוכר לבן (אפשר חצי חצי עם סוכר חום)
- 6 כפות שוקולית (אפשר גם קקאו)
אופן ההכנה:
1
תחילה נקציף את הביצים במהירות גבוהה עם הסוכר למשך כ5 דקות עד לקבלת מרקם קצפתי. במקביל להקצפה נמיס את השוקולד המריר יחד עם החמאה (ניתן לעשות זאת במיקרוגל או האמצעות בן מארי) עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
2
לאחר כ5 דקות הקצפה נוסיף נוריד את מהירות ההקצפה לבינונית ונתחיל להוסיף את שאר המרכיבים, מלח, אבקת אפייה, שוקולית, הקוקוס הטחון לזה נוסיף את החמאה המומסת עם השוקולד.
3
לאחר כדקת ערבוב כל המרכיבים נוסיף את השוקוצ’יפס שלנו ונערבב עוד כחצי דקה. את המסה המוכנה שלנו נכניס לתבנית שטוחה (הבראוניז לא צריך לצאת גבוה) משומנת היטב!
4
אופים 25-30 דקות על חום של 180 מעלות בתנור שחומם מראש. (שימו לב לא לייבש את העוגה הזמנים משתנים מתנור לתנור)
תהנו !
הכנתם? תייגו אותי 😊