מתכון לאוזני המן ללא גלוטן
מתכון לכ22 יחידות אוזני המן (תלוי בגודל).
מצרכים:
- 300 גרם מולינו ירוק
- 120 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
- 1 ביצה
- כפית תמצית וניל
- 100 גרם אבקת סוכר
- כפית אבקת אפיה
- חצי כפית קוניאק / ברנדי/ וודקה (לנטרול טעם הביצה- לא חייב)
- 2 כפות חלב (אפשר להחליף במים).
אופן ההכנה:
1
מערבבים את כל החומרים יחד במיקסר עם וו לישה (אפשר גם באמצעות לישה ידנית) עד לקבלת בצק אחיד.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
2
לאחר מכן מרדדים את הבצק עד לקבלת מלבן בעובי אחיד של כחצי סנטימטר ולאחר מכן קורצים עיגולים, ככול שהעיגול יהיה גדול יותר ככה אוזן ההמן תצא גדולה יותר ולהפך.
3
מזלפים את המלית במרכז העוגייה ומקפלים את הקצוות ליצירת מראה של משולש עם חור במרכזו מהקדים בפינות (בכדי שהעוגיה לא תיפתח לנו).
4
מניחים בתבנית ושומרים על מרווחים
מכניסים לתנור לאפייה של כ15 דקות על חום של 180 מעלות.
מוציאים כאשר העוגיות מזהיבות לנו.
יש לצנן עד לקירור מלא ולפזר מעל אבקת סוכר.
בתיאבון, תהנו !
הכנתם? תייגו אותי 😊