פיצה ללא גלוטן, מאכל שהוא כל כך פשוט לכולם דווקא לצליאקים הוא מסובך.
למה מסובך אתם שואלים? כי כדי לאכול פיצה רגילה אפשר פשוט להתקשר לפיצרייה הקרובה ולהזמין מגש פיצה חם שיגיע במהירות, לעומת זאת צליאקים צריכים להערך מראש – לקנות קמח, גבינות, להכין רוטב , תוספות ועוד…
לפני כמה ימים הבטחתי לאח שלי שאכין לו פיצה אמיתית, עם גלוטן כזו לא הוכנה בבית כבר המון זמן, אבל אני לא יכולתי להישאר אדישה ולא להכין לצליאקיות בבית (אני ואמא) פיצה ללא גלוטן. מה אתם חושבים שקרה? הפיצה עם הגלוטן נשארה יתומה. כן ממש ככה כולם כל כך התלהבו מהפיצה ללא גלוטן ואכלו ממנה בלי הפסקה!
מצרכים:
- שקית אחת של כרגיל ללחם
- 2 כפיות שמרים יבשים
- כפית סוכר
- כפית מלח
- 4 כפות שמן זית ועוד כף נוספת (סה”כ 5 כפות)
- כוס וחצי מים פושרים
- גבינה צהובה / מוצרלה לפי הטעם
- תוספות אהובות – זיתים, תירס, בצל, פטריות, טונה ועוד..
אופן ההכנה:
1
נתחיל בהכנת הבצק – מערבבים בקערה את הקמח השמרים והמלח יוצרים גומה בקעה ושופכים פנימה את השמן והמים (רק כוס ורבע) ומלח. מערבבים טוב ותוך כדי ערבוב מוסיפים את רבע הכוס הנוספת. כשמתקבל בצק אחיד שופכים פנימה את כף שמן הנוספת לעיטוף חיצוני של הבצק ומכדררים את הבצק לכדור, שמים בקערה ומכסים בניין נצמד להתפחה של כשעה.
2
בשלב הבא נכין את הרוטב, אני השתמשתי ברוטב פומודורו של נוטרזן בתוספת עלי בזיליקום.
3
בשלב הבא נחמם תנור ל250 מעלות על טורבו ושמים בתוכו אבן / תבנית הפוכה. לאחר מכן נתחיל להכין מהבצק את צורת הפיצה הרצויה ונכניס את בסיס הפיצה שלנו (ללא רוטב ותוספות) לאפייה של כ 10 דקות.
4
בשלב האחרון נוסיף על הבסיס שעבר אפייה קלה את רוטב העגבניות, הגבינה והתוספות האהובות עלינו. נכניס לאפייה אחרונה של כ 8-10 דרות עד להשחמה מלאה.
תהנו !
הכנתם? תייגו אותי 😊