אחד הדברים שתמיד חיפשתי, זה בישקוטים.
למה אתם שואלים? כי אכלתי באיטליה טירמיסו שאם לא הייתי שואלת 6 פעמים את המלצר עד עכשיו הייתי בטוחה שהוא היה עם גלוטן. אז ניסיתי לעשות בבית את אותו הדבר, מה אני אגיד לכם, ביס מהטירמיסו הזה ואני קופצת לאיטליה.
מצרכים:
- 300 גרם בישקוטים
- 500 גרם שמנת מתוקה
- 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
- 150 גרם סוכר
- חצי כוס חלב
- 250 גרם גבינת שמנת
- 250 גרם גבינת מסקרפונה
- כפית תמצית וניל
הקפה (לטבילת הבישקוטים):
- מנת אספרסו טובה עם כפית סוכר וחצי כוס חלב
- אם לא – ניתן גם כפית נס קפה מגורען חזקה עם חצי כוס מים וכפית סוכר
- קישוט: אבקת קקאו
אופן ההכנה:
1
תחילה נכין את תערובת הקפה, עד להמסה מלאה של הסוכר והטמעת החלב. נעביר לצלחת עמוקה את התערובת שיצאה לנו.
2
נעבור להכנת הקרם, מקציפים שמנת מתוקה עם איסטנט פודינג וניל, חלב ואבקת הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה. אליה נוסיף את הגבינת שמנת והמסקרפונה ונערבב מספר שניות עד שהגבינות יתמזגו בקצפת.
3
השלב האחרון – הרכבת העוגה.
נטבול את הבישקוטים טבילה ונסדר יפה בתבנית, על זה יוצקים חצי מהקרם שהכנו וחוזרים על הפעולה שוב. מעל שכבת הקרם השנייה נפזר בעזרת מסננת אבקת קקאו לאורך כל העוגה.
נעטוף ונכניס לקירור והתייצבות של כ6 שעות.
תהנו !
הכנתם? תייגו אותי 😊