החברים שלנו נהנים מהנחות, צוברים נקודות, ומקבלים מתנות! התחברות/הצטרפות

נעים להכיר ! רצינו לספר שאנחנו עושים משלוחים לכל הארץ :) 

חלת דבש ללא גלוטן

חלה חגיגית לחג לא חייבת להיות עם גלוטן !

גם אתם יכולים להנות מחלה עגולה ומתוקה מדבש לכבוד החג.

אבל אני אספר לכם סוד, אם תכינו את החלה בבית, אף אחד לא ידע שהיא ללא גלוטן. מבטיחה לכם 🙂

 

מצרכים:
לבצק:

  • קמח מולינו כחול – עמילן חיטה ללא גלוטן
  • כף שמרים יבשים
  • 4 כפות דבש
  • 3 כפות שמן זית
  • כפית מלח
  • ביצה
  • 480 מ”ל מים
  • 2 כפות סוכר לבן

להברשה:

  • 1 ביצה טרופה

לזיגוג:

  • 2-3 כפות דבש וחצי כוס מים רותחים
  • פרוסות שקדים

 

אופן ההכנה:


1

בקערת מיקסר נערבב את השמרים יבשים עם המים והסוכר (ללא צורך בהפעלת המיקסר), לאחר מכם נוסיף את וו הלישה ונוסיף את הקמח, הדבש והביצה. נערבב על מהירות בינונית כ7 דקות על לקבלת בצק אחיד, נוסיף את המלח וניתן למיקסר לעבוד עוד כ2 דקות. עם הידיים ניקח את הבצק שיצא לנו וניצור ממנו כדור. נוסיף את השמן ונלוש עוד טיפה עם הידיים עד שהשמן יעטוף את כל הבצק. נניח את הבצק שיצא לנו בתוך הקערה ונכסה להתפחה של כשעה.

2

לאחר שהבצק הכפיל את נפחו, נוציא מהקערה, נוציא את האוויר וניצור את הצורה הרצויה.
את הצורה שעשינו נניח בצד להתפחה של עוד כחצי שעה עם תבנית מרופדת עד להכפלת הנפח. מחממים תנור ל-180 מעלות.

3

מברישים את החלה התפוחה בעדינות בביצה טרופה ומפזרים מעל בעדינות את פרוסות השקדים (לא חובה.) אופים במשך 30-35 דקות או עד שהחלה משחימה.
**בזמן האפייה ומספר דקות לפני, יש לשים כלי עם מים בתחתית התנור ליצירת אדים ושמירה על חלה אוורירית.**

  • 2 כפות סוכר לבן

4

ממיסים את הדבש עם המים הרותחים ומברישים את החלה החמה בדבש ליצירת מעט מבריק ומצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.

 

תהנו !
הכנתם? תייגו אותי 😊

לרכישת המצרכים

5.90
4.72 ל-100 גרם

60.00
8.00 ל-100 גרם

21.50
4.30 ל-100 גרם

אולי יעניין אתכם גם

מתכון טעים ופשוט, קל להכנה

מתכון טעים ופשוט, קל להכנה

מתכון טעים ופשוט, קל להכנה

מתכון טעים ופשוט, קל להכנה

מתכון טעים ופשוט, קל להכנה

מתכון טעים ופשוט, קל להכנה

מתכון טעים ופשוט, קל להכנה