נכון, אני באיחור של חודש וחצי מפתיחת שנת הלימודים אבל בשבילי שנת הלימודים מתחילה עוד שבוע.
אני סטודנטית לתואר ראשון, ואת שנת הלימודים אני מתחילה בשבוע הבא. לקראת תחילת הלימודים עברתי על הדברים שעלי להכין ונזכרתי בכמה דברים שהלוואי והיו לי אותם כאשר אני הייתי תלמידה בבית הספר, הדברים האלה שהיו לכל הילדים ולי לא. אלו שרק יכולתי לחלום עליהם, ועכשיו יש לי אותם בלימודים אומנם לאחר כמה שנים אבל עכשיו אני כמו כולם. אז איך מסתדרים בלימודים כשלא אוכלים גלוטן?
אז הכנתי רשימה של שלושת הדברים שכל תלמיד (קטן או גדול, מכללה או בית ספר) צריך שיהיו לו בבית לתחילת הלימודים (וכמובן גם תוך כדי) :
1.בילדות זה היה קורנפלקס, היום הכוונה היא יותר לגרנולה למרות שלפעמים אני אוהבת לחזור לכריות עם החלב.
אלו דברים שאני זוכרת שתמיד רציתי כארוחה קטנה לפני הלימודים להתחיל את הבוקר עם משהו טעים ולקבל אנרגיה לשאר היום. אין מה לעשות הארוחה הכי חשובה ביום היא ארוחת הבוקר.
2.לחם ללא גלוטן, לא משנה כמה ננסה להימנע ממנו זה מוצר חובה לכל תלמיד. לפעמים נשארים ללמוד עד מאוחר ואי אפשר לקחת יוגורט לכל היום (ניסיתי, פחות כדאי בעיקר בימים החמים) לכן, כל אחד חייב שיהיה לו לפחות סוג לחם אחד בבית. אבל אחד טעים שיתאים לכריכים.
3.חטיף free, אני זוכרת את הפעם הראשונה שאכלתי חטיף אנרגיה ללא גלוטן. זה היה בפסח לפני בערך 5 שנים, כל הילדות שלי ראיתי את הילדים מהכיתה מביאים “שוגי” או “קוקומן” ובשבילי כמובן שלא היה כלום. אז אמא שלי ניסתה להכין כל מיני דברים כדי שלא ארגיש שונה. אבל את הרגע שבו ראיתי חטיף אנרגיה בסופר לא אוכל לתאר לכם. לכן, כל ילד לא משנה באיזה גיל חייב כזה דבר! לא משנה באיזה טעם העיקר שזה משהו שאתם אוהבים, ארוחת ביניים מצוינת בכדי להמתיק את סוף היום.