החברים שלנו נהנים מהנחות, צוברים נקודות, ומקבלים מתנות! התחברות/הצטרפות

נעים להכיר ! רצינו לספר שאנחנו עושים משלוחים לכל הארץ :) 

סיני ללא גלוטן

שיתוף לחברים

סיני ללא גלוטן

הקיץ הגיע ואיתו הרצון לצאת לחופשה משפחתית, כזו לא תקרע את הכיס אבל חיפשנו משהו קרוב.

אין מה לעשות ככה זה שכל המשפחה עובדת יחד, לצאת לחופש ארוך זה קצת יותר מורכב.

אז אחרי חיפושים ארוכים, התקבלה החלטה – נוסעים לסיני.

להגיד לכם ששמחתי? לא. אבל לא בגלל הללא גלוטן, פחדתי לנסוע לסיני נקודה. לא משנה כמה שמעתי שיפה שם, שלא מפחיד ושהם מאוד שמחים לקבל אותנו כאורחים – אני פחדתי.

סמכתי על עצמי ועל משפחתי שיהיה בסדר, והתכוננתי מבעוד מועד לנסיעה הזו סגרתי כל דבר שאפשר מראש עם המלצות של ישראלים מהקבוצות השונות וגם של מכרים שהיו בסיני בעבר.

אבל שניה לפני שאמשיך, אני אקפוץ רגע לסוף – סיני מהממת !! ממש! אם אתם יכולים, אל תוותרו עליה.

 

 

אתם בטח תוהים מה עם האוכל? ובכן זו נקודה בפני עצמה שאני אגע בה ממש בעוד רגע בהרחבה.

אם להיות כנה, לא הייתה לי דקה אחת פנויה לפני הנסיעה לטיול ופשוט החלטתי ללכת ככה כמו שאני ו”מה שיהיה יהיה” אתם שומעים את זה הרבה אצלי כאן, אבל זה מהסיבה הפשוטה שאני לא בעייתית באוכל ויכולה להסתדר עם דג על הגריל, סלט או אורז נקי בכל מקום.

ובאותה נשימה אציין לשבח את אמא, שכמו אמא דאגה מראש ולא חיכתה לרגע האחרון. היא ציידה אותנו בכמה דברים ששיפרו את הטיול !
חבילה של פת פריכה, חבילת לחם של שר, חבילת עוגיות אוראו, וחטיפי נאצ’וס טעימים.

אז מה בכל זאת אכלנו?
ישנו במלון מהממם ! בדהב שנקרא – ג’אז דהביה .
המלון לא גדול במיוחד, עם זאת מאוד מרווח. לקחנו חבילת הכול כלול.
הצוות מאוד שירותי, אבל מאוד. ממש יכולים לצאת מגדרם כדי לשמח את האורחים.

בארוחה הראשונה שהייתה לנו שם, שאלתי את השף מה ללא גלוטן הוא מיד עשה איתי סיבוב בפס ההגשה וציין מה מותר ומה לא. ניכר שהבין מה ללא גלוטן וציין שאפילו יש דברים שאסור בגלל הרטבים שלהם. בכנות לא היו הרבה אופציות והוא הוסיף ואמר שאם אני רוצה צ’יפס נקי הוא יכין לי במטבח ויביא לי.

אציין – הצטערתי קצת שלא הבאתי איתי חבילת פסטה , בכל ארוחת צהרים הייתה פסטה עם גלוטן ואני בטוחה שאם הייתי מביאה אחת בלי הם היו מכינים לא אותה.

בארוחת הבוקר היו חביתות שמכינים במקום, גם כאן צריך לבקש שיכינו לא על אותו משטח עם הקרפים.

בארוחת שישי הם ממש יצאו מגדרם והכינו לחם (או קנו ) מקמח תירס אני חששתי אז לא נגעתי בו אמא שלי אכלה, לא נרשמו תופעות לוואי.

את רוב הארוחות אם לא כולן, אכלנו במלון ולכן הצלחנו להסתדר.
באחד הימים שטיילנו בשארם נכנסנו למסעדה אסייתית והודית באזור ה”סוהו” הצלחנו להזמין שם מנת בשר ללא רטבים בכדי שהמנה תהיה ללא גלוטן, חוץ מזה לא היה להם יותר מידי מבחר.

אני אציין פה נקודה חשובה , במלונות שם וגם במלונות שהם הכול כלול המבחר והשפע שיש להם הוא שונה מאוד ממה שיש בארץ. אין הרבה ירקות וסלטים, גם גבינות בכמות מינימלית ללא יותר מידי מבחר וסוגים.
אצלנו במלון היו אופציות אבל עדין לא היה את השפע הישראלי שאנחנו מכירים.

אתם שואלים איך למרות הכול נהניתי ואני ממליצה לכם לנסוע?

ובכן, סיני מהממת ! הנופים, השקט, המים הצלולים והאוירה שיש שם.
הרוגע , הנחת ושלוות הרוח שלהם היא שגורמת לאנשים להתמכר למקום הזה.

אוכל זה מרכיב חשוב בטיול, אבל לא הכי חשוב.
תעשו את ההכנה הנכונה, תיקחו איתכם כמה דברים שיכולים לשנות את הטיול ופשוט תיסעו להנות מהיעד המופלא הזה ברבע מחיר מהרבה מאוד מקומו.

אולי יעניין אתכם גם...

תבלינים ללא גלוטן

כשמגלים רגישות לגלוטן או צליאק לאחד בני הבית אחד הדברים שעושים – הוא החלפת התבלינים הקיימים בבית. נשאלת השאלה, למה? הרי למה שיהיה בתבלינים גלוטן?

קראו עוד...