זמן הכנה
מצרכים
  • 750 גרם גבינת 5%
  • כוס סוכר
  • 3 כפות גדושות פודינג וניל
  • גביע שמנת או אשל
  • 3 כפות גדושות קורנפלור
  • 5 ביצים
  • מעט מלח
  • הוראות הכנה
    1. תחילה הכניסו להקצפה רק את החלבונים עם הסוכר ומעט מלח עד לקבל קצף יציב. במקביל הקציפו את החלמונים עם הגבינה והשמנת או האשל והקורנפלור עד ליצירת בלילה אחדה בצבעה.
    2. הוסיפו באיטיות את הבלילה לקצף הביצים עד לקבלת תערובת אחידה. לאחר מכן שמנו תבנית, והכניסו את התערובת לתנור שחומם מראש לחום של 250 מעלות.
    3. לאחר כ-10 דקות, הורידו את החום ל-150 מעלות ואפו עוד שעה וחצי. שימו לב – עדיף להוציא מפעם לפעם את העוגה ולהפריד אותה מהדפנות, כדי שתקבלו עוגה מושלמת שאינה נדבקת לתבנית מצרכים לעוגת גבינה קרה: 500 גרם שמנת מתוקה 500 גרם גבינה לבנה רבע כוס סוכר חצי כוס חלב 95 גרם של אינסטנט פודינג וניל 100 גרם חמאה (אופציונאלי) 250 פירורי ביסקוויטים ללא גלוטן (אופציונאלי) אופן ההכנה עוגת גבינה קרה: 1 את החמאה יש להמיס במיקרוגל ולערבב אותה לאחר מכן עם פירורי הביסקוויטים ליצירת התחתית. את שאר המצרכים מלבד הגבינה יש להקציף בקערה עד לקבלת קצפת אחידה. 2 לאחר מכן מערבבים לאט לאט את הגבינה עם הקצפת, ליצירת תערובת אחידה. את התערובת מעבירים לתבנית, מעל בסיס פירורי הביסקוויטים שהכנו מראש (בשלב הקודם) ומכניסים למקרר ל-6 שעות. 3 אופציה נוספת ליצירת תחתית היא ביסקוויטים ללא גלוטן שהורטבו עם נס קפה. את שתי העוגות ניתן לקשט עם פירורי ביסקוויטים ללא גלוטן, קרם עם קישוטי פירות ועוד. תהנו ! הכנתם? תייגו אותי 😊
    תוצרת הארץ
    הוספה
    85 גרם

    פודינג וניל

    4.90
    / יח'
    5.76ל100 גרם
    תוצרת הארץ
    הוספה
    עתיד ירוק | 400 גרם

    קורנפלור

    9.90
    / יח'
    2.47ל100 גרם