זמן הכנה
60 דק'
מצרכים
  • 1 בצק עלים
  • חצי קופסאת פטריות טריות
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק דק
  • 100 גרם צפתית
  • 100 גרם קשקבל מגורד
  • 2 כפות גבינת שמנת (אני השתמשתי ב5%)
  • חצי קופסת קוטג’
  • 100 מ"ל שמנת לבישול
  • 1 ביצה
  • הוראות הכנה
    1. מתחילים בלקצוץ את הבצל ולחתוך את הפטריות לפרוסות, לאחר מכן מקפיצים על מחבת עד להזהבת הבצל וריכוך הפטריות. ברגע שמוכן מניחים בצד להתקררות. בשלב הבא, נכין את המלית של הקיש- מערבב בקערה את הקוטג׳, הצפתית, הקשקבל, שמנת לבישול, גבינת השמנת וביצה עד לקבלת תערובת חלקה תבלינים – מלח, פלפל, צ׳ילי גרוס (לא חובה)
    2. לאחר מכן מתחיל לבנות את הקיש, ניקח את התבנית שלנו ונחתוך את גודל בצק העלים בגודל התבנית – נעשה זאת ע״י הנחת תחתית התבנית על הבצק וחיתוך בעזרת סכין. לאחר מכן נכניס את הבצק ונהדק לדפנות התבנית (שימו לב שאם התבנית אינה מסוג טפלון יש לשמן את הדפנות). לאחר הידוק התחתית נחתוך חתיכות מהבצק ונהדק גם בשוליים של התבנית ככה שבצק יעטוף את התבנית מכל כיוון.
    3. זהו אנחנו כמעט בסוף, הגיע הזמן לערבב את מלית הקיש עם תערובת הבצל והפטריות שהכנו קודם לכן (שימו לב אין לערבב את התערובת אם הבצל והפטריות עדין חמים, לוודא שהם התקררו ואז לבצע את הערבוב). לאחר הערבוב נוסיף את התבלינים – מלח, פלפל והצ׳ילי הגרוס ונערבב שוב.
    4. בשלב אחרון ניקח את המלית ונשפוך פנימה לתוך התבנית שריפדנו בבצק. – הצעת הגשה אם נשאר לכם בצק, ניתן לעטר ולקשט את הקיש מלמעלה. נכניס לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות ונכניס לכ40 דקות. מתי הקיש מוכן? כאשר רואים שדפנות הקיש יציבות ומקבלות צבע ומכניסים שיפוד למרכז הקיש והוא יוצא יבש. *המתכון מתאים לתבנית אינגליש קיק במידה ורוצים תבנית קיש גדולה יותר יש להכפיל כמויות. תהנו ! הכנתם? תייגו אותי 😊

    הוספה
    450 גרם

    בצק עלים

    25.00
    / יח'
    5.56ל100 גרם