קוסקוס ללא גלוטן
זמן הכנה
3 וחצי שעות
מצרכים
הוראות הכנה
- נתחיל עם התבשיל 3 בצלים קצוצים, דק 3 גבעולי סלרי, חצי צרור כוסברה ,חצי צרור פטרוזיליה, 3 שיני שום, תפוח אדמה גדול חתוך, לקוביות עוף – איזה חתיכות שתרצו אפשר כרעיים/ שוקיים 5 חתיכות ** אפשר גם קוביות בשר בקר (לאחר הרתחה) כפית פלפל שחור כפית קינמון כף וחצי מרק עוף כפית, וחצי פפריקה, כף שטוחה מלח ,כוס גרגירי חומוס קפוא ,כף גדושה של רסק עגבניות תחילה נקצוץ את הבצל, הכוסברה והפטרוזיליה ונכניס לסיר. לתוך זה נוסיף את השום התופח אדה והעוף. לתוך הסיר נוסיף את כל התיבול הכתוב מעלה לפי הסדר נערבב טוב טוב ונוסיף מים רותחים עד שיכסו את כל המרכיבים בסיר. נעלה את הסיר על הגז עד לרתיחה.
- בזמן רתיחת התבשיל נתחיל לפתוח את הקוסקוס – נכניס את כל הפולטה לקערה הגדולה שלנו נוסיף את המלח והשמן ונתחיל לערבב לאט לאט כשבכל פעם נוסיף מעט מים מכוס מים אחת עד שהקוסקוס הופך לגושים. ברגע שסיימנו לערבב את הקוסקוס עם כוס מים אחת נעביר את הכל לתוך המסננת, את הקוסקוס נעביר סינון אחד במסננת לתוך הקערה בחזרה. ולאחר הסינון נכניס את הקוסקוס שלנו לתוך הסיר.
- ברגע הרתיחה של התבשיל נשים את סיר הקוסקוס מעל סיר התבשיל ונכסה למשהו כמו שעה. לאחר שעה, נוציא את הקוסקוס מהסיר לתוך הקערה ועביר אותו שוב במסננת, נוסיף חצי כוס מים לאט ובהדרגה תוך כדי הערבוב ונחזיר חזרה לסיר הקוסקוס. ** שימו לב בשלב זה לבדוק מה מצב הרוטב ייתכן ותצטרכו להוסיף בין כוס וחצי ל2 כוסות מים.
- השלב האחרון, מחזירים את סיר הקוסקוס לשעה נוספת של בישול מעל סיר הרוטב.
- לאחר שעה נוספת, מעבירים שוב את הקוסקוס במסננת עד שאין גושים בכלל. משאירים בקערה ומכסים במגבת – זהו הארוחה שלכם מוכנה, גם קוסקוס וגם תבשיל נהדר מעליו! תהנו ! הכנתם? תייגו אותי 😊
הוספה
עתיד ירוק | 400 גרם
פולנטה לבנה
₪16.90
/ יח'₪4.23ל100 גרם
הוספה
פרג | 300 גרם
מלח
₪7.90
/ יח'₪2.63ל100 גרם
הוספה
דגש
מרק עוף
₪22.90
/ יח'