קובה סלק ללא גלוטן
זמן הכנה
שעתיים וחצי
מצרכים
הוראות הכנה
- נכין את הבשר. נחתוך את הנתחים לקוביות בגודל בינוני ולאחר מכן נתחיל בבישול, נשים בסיר 4 כפות שמן ואת הבשר ונתחיל לסגור אותו נוסיף את הפלפל השחור כשעה וחצי עד שמשחים והנוזלים מתאדים. נוסיף את הבצל ונערבב עד שהכל מזהיב ולבסוף את המלח. נעביר את הכל למעבד מזון עם הסלרי והשום ונטחן את הכל עד למצב של “פירורים” ואז ניתן לבשר להתקרר בצד (עד שהוא בטמפרטורת החדר) ונמשיך בשאר הדברים. שימו לב אפשר גם להכין את הבשר מראש.
- הכנת הבצק. נכניס לקערה את הפולנטה עם הקמח תירס הלבן נוסיף את המלח ונשפוך חצי מכמות המים, נערבב ונוסיף את 2 כפות שמן נערבב עוד קצת ולאחר מכן נוסיף את יתר המים. שימו לב – את המים תוסיפו בהדרגה בכדי שלא יהיה רטוב מידי. הבצק צריך להיות במרקם נעים לעבודה והכי חשוב -לא נקרע. אם צריך תוסיפו עוד מים או אם רטוב מידי תוסיפו עוד קצת מקמח התירס הלבן. תנו לבצק לנוח בצד כ20 דקות ואז מתחילים לגלגל.
- לאחר 20 דקות של מנוחת הבצק נעבוד עם כפפות בכדי שלא ידבק. ניקח כדור מהבצק נניח על היד על החלק שבין פנים כף היד לתחילת האצבעות (סרטונים מדוייקים יש באינסטגרם שלנו) ונשטח את הבצק, ניקח כמות של כפית גדושה עם בשר ונניח במרכז הבצק. נסגור את הבצק וניצור צורת כדור שטוח, נוודא שהבצק סגור מכל הכיוונים. אם נקרע לא נורא – תשלימו חתיכת בצק על הקרע.
- להכנת המרק נצטרך : 4 כפות שמן, בצל וחצי, חבילת סלק מוכן בוואקום, כפית גדושה פלפל שחור, 2 כפיות מלח, 100 גרם רסק עגבניות, כף אבקת מרק בצל, כף מלח לימון, 3 גבעולי סלרי חתוכים, לימון שלם סחוט
- הכנת המרק. לפני שנתחיל בהרכבת המרק – נקצוץ את הבצל לקוביות קטנות ונגרד בפומפייה על החלק הגדול ביותר את חבילת הסלק. עכשיו אפשר להתחיל להכין את המרק – ניקח סיר בינוני בו נשים את השמן נוסיף את הבצל ונטגן קלות תוך כדי ערבוב עד להזהבה. לאחר הזהבה נוסיף את הסלק נערבב מעט ןנוסיף מים רותחים עד לכיסוי ¾ מגובה הסיר. מערבבים ומוסיפים את הרסק והתבלינים. אפשר בשלב הזה לטעום ולתקן טעמים במידת הצורך. לבסוף מוסיפים את הסלרי ונותנים למרק לרתוח. ברגע שמתחיל לבעבע מכניסים את הקובות כשהן צפות- זה מוכן !
הוספה
עתיד ירוק | 400 גרם
קמח פולנטה מתירס לבן
₪16.90
/ יח'₪4.23ל100 גרם
הוספה
תמי | 500 גרם
קמח רב תכליתי
₪19.50
/ יח'₪3.90ל100 גרם