פשטידת בטטות וגבינות ללא גלוטן

זמן הכנה
50 דקות
מצרכים
  • 1/2 בטטות
  • 50 גרם חמאה
  • 3 ביצים
  • 2 וחצי כפות קמח רב תכליתי
  • קופסא וחצי גבינה לבנה 5%
  • כפית אבקת מרק בצל
  • כפית אבקת אפיה
  • 100 גרם פירורי פרמז’ן
  • חופן פתיתי גבינה צהובה – או כל גבינה קשה אחרת שאתם אוהבים
  • קורט מלח
  • קורט פלפל
  • הוראות הכנה
    1. תחילה נקלף את הבטטות ונחתוך לקוביות, לאחר מכן נמיס את החמאה על מחבת וברגע שהחמאה מומסת נכניס את קוביות הבטטה למחבת עד שהבטטה תקבל מעטפת יפה של החמאה. *חשוב – הבטטה לא צריכה להתבשל אלא לקבל מעטפת בלבד.
    2. במקביל נערבב את כל המצרכים בקערה – הביצים הקמח, אבקת האפייה, הגבינה, אבקת המרק, המלח והפלפל, הפרמז’ן וחלק מפתיתי הגבינה הצהובה (נשאיר מעט לפיזור לפני ההכנסה לתנור) ונערבב טוב עד לקבלת תערובת אחידה.
    3. ברגע שהבטטות מוכנות נחכה מספר דקות שיתקררו ונכניס אותן לבלילה ושוב נערבב הכל יחד.
    4. נסדר בתבנית את המנג’טים שלנו אליהם נשפוך בעזרת מצקת את הבלילה לתוך המנג’ט – לא עד הסוף יש להשאיר כ1/4 פנוי לתפיחת הפשטידה בתנור, על הפשטידות נפזר מעט מפתיתי הגבינה הצהובה ונכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות לכ40 דקות
    5. איך נדע שזה מוכן? הפשטידה תקבל גוון זהוב, הריח בבית יהיה משגע. * חשוב – יש לצנן את הפשטידה היטב לפני ההגשה בכדי שהיא תתייצב. תהנו ! הכנתם? תייגו אותי 😊
    תוצרת הארץ
    הוספה
    תמי | 500 גרם

    קמח רב תכליתי

    19.50
    / יחידה
    3.90ל100 גרם
    תוצרת הארץ
    הוספה
    400 גרם

    אבקת מרק בצל

    23.50
    / יחידה
    5.88ל100 גרם
    תוצרת הארץ
    הוספה
    מיה | 100 גרם

    אבקת אפיה

    3.90
    / יחידה
    3.90ל100 גרם
    תוצרת הארץ
    הוספה
    פרג | 300 גרם

    מלח

    7.90
    / יחידה
    2.63ל100 גרם
    תוצרת הארץ
    הוספה
    תבליני מימון | 90 גרם

    פלפל

    14.90
    / יחידה
    16.56ל100 גרם