עוגת שוקולד ללא גלוטן
זמן הכנה
45 דקות
מצרכים
הוראות הכנה
- תחילה ממיסים את השוקולית עם כוס המים החמים. מכניסים את הסוכר והשמן ומערבבים. לאחר מכן מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ורק בסוף את הביצים (ניתן להוסיף לבלילה גם אגוזים למי שאוהב).
- מכניסים לתנור שחומם ב 180 מעלות, אופים כ30-40 דקות עד למצב של נעיצת קיסם אשר יוצא יבש (מאד תלוי בעוצמת התנור). חשוב לשים לב לא לייבש את העוגה מידי, להוציא בזמן!
- בזמן אפיית העוגה ניתן להכין את הציפוי. ממיסים על האש את השוקולד עם השמנת המתוקה, עד לקבלת מרקם אחיד ללא גושים.
- עושים לאורך העוגה חורים קטנים בעזרת שיפוד (על מנת להרטיב מעט את פנים העוגה עם הציפוי) ולאחר מכן שופכים את השוקולד המומס על העוגה. ניתן לפזר סוכריות צבעוניות או קוקוס לפני הטעם. תהנו ! הכנתם? תייגו אותי 😊
הוספה
אשבל | 450 גרם
קמח כרגיל/ תמי רב תכליתי
₪18.90
/ יח'₪4.20ל100 גרם
הוספה
ליקרס | 300 גרם
אבקת אפייה
₪8.50
/ יח'₪2.83ל100 גרם
הוספה
עלית | 500 גרם
שוקולית
₪25.90
/ יח'₪5.18ל100 גרם