זמן הכנה
45 דקות
מצרכים
  • 2 כוסות קמח כרגיל/ תמי רב תכליתי
  • חצי שקית אבקת אפייה
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס שוקולית
  • 3 ביצים
  • 1 כוס מים רותחים
  • לציפוי 100 גרם שוקולד מריר מפורק לקוביות
  • חצי קופסא שמנת מתוקה
  • הוראות הכנה
    1. תחילה ממיסים את השוקולית עם כוס המים החמים. מכניסים את הסוכר והשמן ומערבבים. לאחר מכן מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ורק בסוף את הביצים (ניתן להוסיף לבלילה גם אגוזים למי שאוהב).
    2. מכניסים לתנור שחומם ב 180 מעלות, אופים כ30-40 דקות עד למצב של נעיצת קיסם אשר יוצא יבש (מאד תלוי בעוצמת התנור). חשוב לשים לב לא לייבש את העוגה מידי, להוציא בזמן!
    3. בזמן אפיית העוגה ניתן להכין את הציפוי. ממיסים על האש את השוקולד עם השמנת המתוקה, עד לקבלת מרקם אחיד ללא גושים.
    4. עושים לאורך העוגה חורים קטנים בעזרת שיפוד (על מנת להרטיב מעט את פנים העוגה עם הציפוי) ולאחר מכן שופכים את השוקולד המומס על העוגה. ניתן לפזר סוכריות צבעוניות או קוקוס לפני הטעם. תהנו ! הכנתם? תייגו אותי 😊
    תוצרת הארץ
    הוספה
    אשבל | 450 גרם

    קמח כרגיל/ תמי רב תכליתי

    18.90
    / יח'
    4.20ל100 גרם
    תוצרת הארץ
    הוספה
    ליקרס | 300 גרם

    אבקת אפייה

    8.50
    / יח'
    2.83ל100 גרם
    תוצרת הארץ
    הוספה
    עלית | 500 גרם

    שוקולית

    25.90
    / יח'
    5.18ל100 גרם