עוגיות שיבולת שועל ללא גלוטן

זמן הכנה
35 דקות
מצרכים
  • 1 ביצה גדולה
  • 1/4 כוס סילאן
  • חצי כוס שמן קוקוס
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1/2 כוס קמח שיבולת שועל
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/2 כפית שמנת חמוצה
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • קורט מלח
  • הוראות הכנה
    1. תחילה מחממים תנור ל180מעלות, ומכינים תבנית מותאמת לתנור ועליה נייר אפייה.
    2. בקערת ערבוב גדולה, נערבב יחד ביצה, סילאן, תמצית וניל, מלח וסוכר. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. בקערה קטנה נפרדת, נערבב יחד את קמח שיבולת השועל, סודה לשתיה, קינמון ולבסוף את השמנת.
    3. מוסיפים כף אחת של הקמח לנוזל ומקפלים בעדינות וממשיכים לערבב וחוזרים על הפעולה עד לערבוב כל קערת הקמח בקערת הערבוב הגדולה. לאחר קבלת תערובת אחידה נוסיף את שמן הקוקוס (כאשר הוא במצב נוזלי) ונערבב שוב.
    4. נותנים לבלילה לנוח ולהתקרר במקרר כ20 דק’. לאחר מכן נתחיל להכין את העוגיות, נכין כדור מכמות בצק של כף, נניר על נייר האפייה ונשטח בעזרת 2 לחיצות עם האצבעות על “הכדור” שנוצר לנו (לא לשטח יותר מידי כי הוא גדל באפייה)
    5. אופים ב180 מעלות כ10-12 דקות עד חום זהוב. מוציאים מהתנור ומיד מפזרים קינמון מעל. תהנו ! הכנתם? תייגו אותי 😊 טיפים: – מהבלילה יוצאים לנו 12 עוגיות גדולות. אפשר לעשות עוגיות קטנות ולקבל 24 יח’ – העוגיות צריכות לצאת דקות וקלילות. – יש לשמור על מרווחים גדולים בין עוגיות כדי שלא ידבקו אחת לשנייה. במהלך האפייה הן גדלות.
    תוצרת הארץ
    הוספה
    900 גרם

    סילאן

    16.90
    / יח'
    1.88ל100 גרם
    תוצרת הארץ
    הוספה
    1 גרם

    שמן קוקוס

    53.80
    / יח'
    5,380.00ל100 גרם
    תוצרת הארץ
    הוספה
    מיה | 50 גרם

    תמצית וניל

    3.90
    / יח'
    7.80ל100 גרם
    תוצרת הארץ
    הוספה
    נוטרהזן | 500 גרם

    קמח שיבולת שועל

    23.90
    / יח'
    4.78ל100 גרם
    תוצרת הארץ
    הוספה
    פרג | 120 גרם

    קינמון

    15.90
    / יח'
    13.25ל100 גרם
    תוצרת הארץ
    הוספה
    עתיד ירוק | 600 גרם

    סודה לשתיה

    22.50
    / יח'
    3.75ל100 גרם
    תוצרת הארץ
    הוספה
    פרג | 300 גרם

    מלח

    7.90
    / יח'
    2.63ל100 גרם