ספינג' ללא גלוטן
זמן הכנה
שעה ורבע
מצרכים
הוראות הכנה
- מתחילים בהכנת הבצק, לשים במיקסר עם וו לישה את הקמח הסוכר והשמרים ומערבבים. מוסיפים 3 כפות שמן ואת כוסות המים וממשיכים ללוש במהירות נמוכה כ6 דקות עד לקבלת בצק רך אבל דביק. נוסיף את המלח ונמשיך ללוש עוד מספר דקות.
- נשמן את הידיים ונעטוף את הבצק בשמן (נלוש אותו מעט ונאחד אותו לכדור גדול). נניח את הכדור בקערה ונכסה עם מגבת להתפחה של כשעה (עד להכפלת נפחו).
- נשמן את משטח העבודה, נוציא את הבצק מההתפחה ונקרוץ כדור אותו נשטח על משטח העבודה עד ליצירת אליפסה גדולה (פחות או יותר בגודל של המחבת איתה אנחנו מטגנים) אם יש לכם חורים לא קרה כלום.
- נחמם את המחבת עד שהשמן רותח (ניתן לבדוק זאת באמצעות הכנסת כף עץ לשמן – ברגע שיש סביבה בועות השמן חם), ברגע שהשמן חם נכניס את הספינג’ שהכנו על משטח העבודה לתוך השמן. שימו לב – הוא מתנפח. הערה חשובה – לא חייב ליצור צורה גדולה ניתן גם ליצור צורות קטנות וישר להכניס לשמן ללא שימון משטח העבודה.
- לאחר מכן הוציאו את הספינג והגישו עם סוכר או דבש ליד. בתאבון ! הספינג’ לא מתוק מאחר ומוסיפים סוכר מעליו, אם אתם רוצים שהבצק יהיה מתוק יותר הוסיפו עוד 2 כפות סוכר לבלילה. תהנו ! הכנתם? תייגו אותי 😊
הוספה
שהאר | 1020 גרם
קמח מיקס b
₪34.90
/ יח'₪3.42ל100 גרם
הוספה
מימונס | 125 גרם
שמרים יבשים
₪5.90
/ יח'₪4.72ל100 גרם