סינבון ללא גלוטן
זמן הכנה
90 דקות
מצרכים
הוראות הכנה
- ערבב בקערה עם מיקס ובאמצעות וו לישה את החמאה(יש להמיס 150 גרם) , הקמח, הסוכר, הביצה והשמרים תוך כדי ערבוב נוסיף בהדרגה גם את המים. ונלוש באטיות כ2 דקות לאחר מכן נוסיף את המלח ונמשיך ללוש במהירות בינונית לעוד כ4 דקות עד לקבלת בצק אחיד (אל דאגה גם אם הוא דביק מעט).
- ברגע שהתקבל לנו בצק אחיד נוסיף מעט קמח מעל (בערך כף) והיצור כדור אחד גדול, נכסה את הבצק וניתן לו לתפוח כשעה עד להכפלת הנפח. בזמן ההמתנה להתפחה נוכל להכין את המלית אותה נמרח על הבצק שלנו – נערבב בקערה את החמאה (150 גרם), הסוכר חום והקינמון. עד לקבלת מרקם אחיד.
- לאחר ההתפחה נוציא את הצק ונחלק ל3 חלקים שווים, ניקח את החלק הראשון ונקמח אותו מעט ולאחר מכן נניח על נייר אפייה ומעליו נשים נייר אפייה נוסף (בכדי למנוע את הידבקות הבצק) ונרדד באמצעות מערוך לשכבה דקה של בצק בצורת ריבוע (לא חייב במדוייק). על הריבוע נמרח את המלית שעשינו ונגלגל את הבצק לרולדה. נחזור על הפעולה הזו כמובן עם כל חלקי הבצק. לאחר מכן נחתוך לחתיכות שוות את הרולדה ובעצם יווצרו לנו מעין שושנים. את השושנים שנוצרו לנו אפשר להכניס לתבניות מאפינס לשמירה על הצורה / לפזר על תבנית אפייה גדולה/ להכניס בצפיפות בתבנית אינגליש קייק ולקבל עוגת סינבון.
- את השושנים שיצרנו שמים להתפחה נוספת של כשעה וחצי מכוסים במגבת. עד להכפלת הנפח. לאחר מכן אנו מכניס לתנור על 180 מעלות לכ25 דקות עד להזהבה. * ניתן למרוח מעט ביצה מעל.
- בזמן האפייה ניתן להכין את הקרם וניל אותו נגיש מעל הסינבון – נערבב את כל הרכיבי הקרם יחד עד לקבלת מרקם אחיד וחלק. הצעת הגשה- קחו סינבון חמים שימו מעל מהקרם וניל ובתאבון!
הוספה
500 גרם
מולינו כחול (עובד גם עם הירוק)
₪21.50
/ יח'₪4.30ל100 גרם
הוספה
מימונס | 125 גרם
שמרים יבשים
₪5.90
/ יח'₪4.72ל100 גרם
מבצע
מבצע 20% הנחה
הוספה
נטורל קייקס | 500 גרם
קמח אורז לקימוח משטח העבודה
₪9.80
₪7.84
/ יח'₪1.57ל100 גרם
הוספה
פרג | 120 גרם
קינמון
₪15.90
/ יח'₪13.25ל100 גרם
הוספה
מיה | 100 גרם
אבקת סוכר
₪2.50
/ יח'₪2.50ל100 גרם
הוספה
מיה | 50 גרם
תמצית וניל
₪3.90
/ יח'₪7.80ל100 גרם