סופגניות אשל ללא גלוטן
זמן הכנה
35 דקות
מצרכים
הוראות הכנה
- תחילה נרוקן בקבוק שמן (שלם) לתוך סיר בינוני ונדליק את האש על עוצמה בינונית (בכדי לא לשרוף את השמן) בזמן שהשמן מתחמם נתחיל להכין את הבלילה. נכניס את כל המרכיבים למעט הקמח לתוך מיקסר (אפשר גם מטרפה ידנית) נערבב בין דקה ל2 ולאחר מכן נתחיל להוסיף את הקמח בהדרגתיות.
- נמשיך לערבב את כל המרכיבים כ3 דק עד שהבלילה נהיית מרקם חלק ואחיד ודביק.
- להכנת הסופגניות יש 2 אפשרויות (באפשרות הראשונה הסופגניות יוצאות יותר עגולות): נחתוך נייר אפייה לקוביות בגודל אגרוף, נשמן את הידיים ונתחיל להכין מעין כדורים עם הבצק ונניח כל כדור על קובייה של נייר אפייה. נכניס לשמן החם את הסופגנייה יחד עם נייר האפייה *אל דאגה נייר האפייה יפרד מהבצק בשמן החם וניתן יהיה להוציא את נייר האפייה. ניקח 2 כפות/ כף גלידה נטבול אותם בשמן החם ונמלא את הכף בבלילה, נכניס לתוך השמן בעדינות ונעזר הכף השניה בכדי להוריד את הבלילה מהכף. יש להקפיד על בדיקת חום השמן או ע”י מד המגיע ל160 מעלות או בעזרת הכנסת כף עץ לשמן עד להיווצרות בועות קטנות מסביבה.
- אשר השמן חם נתחיל לטגן את הסופגניות, ניתן להיעזר במזלג להפיכת הסופגניות. ברגע שהן מתחילות להשחים בצורה יפה נוציא אותן בעזרת כף גדולה מחוררת לתוך קערה עם נייר סופג. עכשיו כל מה שנשאר לכם זה להוסיף את מה שאתם אוהבים, אבקת סוכר ולאכול, בתאבון !
הוספה
מיה | 100 גרם
סוכר וניל
₪2.50
/ יח'₪2.50ל100 גרם
הוספה
מיה | 100 גרם
אבקת אפייה
₪2.60
/ יח'₪2.60ל100 גרם
הוספה
מיה | 50 גרם
תמצית וניל
₪3.90
/ יח'₪7.80ל100 גרם
הוספה
500 גרם
קמח מיקס IT
₪17.90
/ יח'₪3.58ל100 גרם