מתכון לבצק פיצה ללא גלוטן
זמן הכנה
80 דקות
מצרכים
הוראות הכנה
- נתחיל בהכנת הבצק – מערבבים בקערה את הקמח השמרים והמלח יוצרים גומה בקעה ושופכים פנימה את השמן והמים (רק כוס ורבע) ומלח. מערבבים טוב ותוך כדי ערבוב מוסיפים את רבע הכוס הנוספת. כשמתקבל בצק אחיד שופכים פנימה את כף שמן הנוספת לעיטוף חיצוני של הבצק ומכדררים את הבצק לכדור, שמים בקערה ומכסים בניין נצמד להתפחה של כשעה.
- בשלב הבא נכין את הרוטב, אני השתמשתי ברוטב פומודורו של נוטרזן בתוספת עלי בזיליקום.
- בשלב הבא נחמם תנור ל250 מעלות על טורבו ושמים בתוכו אבן / תבנית הפוכה. לאחר מכן נתחיל להכין מהבצק את צורת הפיצה הרצויה ונכניס את בסיס הפיצה שלנו (ללא רוטב ותוספות) לאפייה של כ 10 דקות.
- בשלב האחרון נוסיף על הבסיס שעבר אפייה קלה את רוטב העגבניות, הגבינה והתוספות האהובות עלינו. נכניס לאפייה אחרונה של כ 8-10 דרות עד להשחמה מלאה. תהנו ! הכנתם? תייגו אותי 😊
הוספה
אשבל | 450 גרם
קמח כרגיל למאפים
₪18.90
/ יח'₪4.20ל100 גרם
הוספה
100 גרם
שמרים יבשים
₪15.90
/ יח'₪15.90ל100 גרם
הוספה
750 גרם
שמן זית
₪60.00
/ יח'₪8.00ל100 גרם
הוספה
נוטרהזן | 340 גרם
רוטב פומודורו
₪17.90
/ יח'₪5.26ל100 גרם