מופלטה ללא גלוטן
זמן הכנה
מצרכים
הוראות הכנה
- תחילה נערבב במהירות בינונית את הקמח השמרים והסוכר אליהם נוסיף בהדרגה את המים ולבסוף את המלח. ברגע שהבצק הופך לאחיד נוסיף כשליש כוס שמן ונכדרר אותו לצורת כדור אחד גדול וניתן לו לנוח בקערה כחצי שעה/ שעה להתפחה.
- לאחר שהבצק תפח וכמעט הכפיל את נפחו, נכין כדורים שווים בגודלם, נניח על בקופסא גדולה (אפשר גם על נייר אפייה על משטח העבודה) ונשמן בנדיבות בערך עוד כחצי כוס שמן לאחר מכן ניתן לבצק לנוח עוד כחצי שעה.
- לאחר חצי שעה נחמם מחבת נון סטיק עם מעט שמן (או מולטי שף) ונתחיל בעבודת ההכנה *יש לשים לב שהמחבת לא חמה מידי אחרת תשרוף לנו את המופלטות. ניקח כדור ונניח על נייר אפייה אותו נכסה בנייר אפייה נוסף ונרדד לצורת עיגול דקיק ללא חורים. נסיר את נייר אפייה העליון ונכניס את הבצק שלנו למחבת כאשר אנחנו אוחזים בבצק יחד עם נייר האפייה (בצורה כזו שהבצק מונח כלפי המחבת ונייר האפייה מונח כלפי מעלה) ברגע שהבצק מתחיל מעט להתבשל נסיר את נייר האפייה. נהפוך את המופלטה שתתבשל גם בצד השני ונחזור על הפעולה הזו עם כל כדור בצק.
- הצעת הגשה – למרוח דבש / חמאה / שוקולד וכל דבר שאתם אוהבים! המופלטה עצמה לא מתוקה במיוחד ולכן המתיקות מגיעה מהממרחים אותם תמרחו. תהנו !
הוספה
500 גרם
קמח מולינו כחול
₪21.50
/ יח'₪4.30ל100 גרם
הוספה
100 גרם
שמרים יבשים
₪15.90
/ יח'₪15.90ל100 גרם