מאפינס אוכמניות טריות ללא גלוטן וחלב
זמן הכנה
35 דקות
מצרכים
הוראות הכנה
- תחילה נחמם תנור ל180 מעלות . בקערת מיקסר מערבבים את הנטורינה יחד עם הסוכר עד לקבלת תערובת בהירה. מוסיפים לזה בהדרגה ביצים, תמצית וניל ומלח, ומערבבים. שימו לב שהתערובת לא תידבק לתחתית (אם היא נדבקת יש להפריד באמצעות לקקן)
- לאחר מכן מוסיפים את הקמח בהדרגה, אבקת אפייה ומים ומערבבים לתערובת אחידה. בעזרת מרית מקפלים את האוכמניות לתוך הבלילה בעדינות (כדי לא למעוך את האוכמניות).
- משמנים תבנית שקעים (אני השתמשתי בתבנית שקעים מסיליקון ושימנתי מעט בחמאה) ומעבירים לתוכה את התערובת המוכנה.
- נעביר את התבנית לתנור (החם) ונאפה על 180 מעלות במשך 25-30 דקות עד שמזהיב וכאשר ננעץ קיסם הוא יצא עם מעט פירורים. מצננים ומגישים. הערה – ניתן לעשות את המאפינס הזה עם כל פרי שתרצו / שוקולד/ אגוזים. תהנו ! הכנתם? תייגו אותי 😊
הוספה
מיה | 50 גרם
תמצית וניל
₪3.90
/ יח'₪7.80ל100 גרם
הוספה
אשבל | 450 גרם
קמח רב תכליתי
₪18.90
/ יח'₪4.20ל100 גרם
הוספה
מיה | 100 גרם
אבקת אפייה
₪2.60
/ יח'₪2.60ל100 גרם