מאפינס אוכמניות טריות ללא גלוטן וחלב

זמן הכנה
35 דקות
מצרכים
  • 100 גרם נטורינה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים
  • כוס סוכר
  • 2 כוסות קמח רב תכליתי
  • קורט מלח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • חצי כוס מים
  • כוס אוכמניות טריות
  • כף סוכר חום
  • הוראות הכנה
    1. תחילה נחמם תנור ל180 מעלות . בקערת מיקסר מערבבים את הנטורינה יחד עם הסוכר עד לקבלת תערובת בהירה. מוסיפים לזה בהדרגה ביצים, תמצית וניל ומלח, ומערבבים. שימו לב שהתערובת לא תידבק לתחתית (אם היא נדבקת יש להפריד באמצעות לקקן)
    2. לאחר מכן מוסיפים את הקמח בהדרגה, אבקת אפייה ומים ומערבבים לתערובת אחידה. בעזרת מרית מקפלים את האוכמניות לתוך הבלילה בעדינות (כדי לא למעוך את האוכמניות).
    3. משמנים תבנית שקעים (אני השתמשתי בתבנית שקעים מסיליקון ושימנתי מעט בחמאה) ומעבירים לתוכה את התערובת המוכנה.
    4. נעביר את התבנית לתנור (החם) ונאפה על 180 מעלות במשך 25-30 דקות עד שמזהיב וכאשר ננעץ קיסם הוא יצא עם מעט פירורים. מצננים ומגישים. הערה – ניתן לעשות את המאפינס הזה עם כל פרי שתרצו / שוקולד/ אגוזים. תהנו ! הכנתם? תייגו אותי 😊
    תוצרת הארץ
    הוספה
    מיה | 50 גרם

    תמצית וניל

    3.90
    / יח'
    7.80ל100 גרם
    תוצרת הארץ
    הוספה
    אשבל | 450 גרם

    קמח רב תכליתי

    18.90
    / יח'
    4.20ל100 גרם
    תוצרת הארץ
    הוספה
    מיה | 100 גרם

    אבקת אפייה

    2.60
    / יח'
    2.60ל100 גרם