זמן הכנה
30 דקות
מצרכים
  • 3 ביצים
  • חצי כוס סוכר
  • 3/4 כוס שמן
  • 1 כוס דבש
  • כוס תה חזק
  • 2.5 כוסות קמח מיקס C
  • 2.5 כפיות אבקת אפיה
  • כפית מלאה קינמון
  • הוראות הכנה
    1. נחמם תנור ל170 מעלות ונתחיל לשמן את תבניות המאפיין שלנו – שמנו היטב.
    2. נערבב את המצרכים יחד בקערה לפי הסדר הבא: ביצים, סוכר, שמן, דבש, תה, קמח בשילוב עם אבקת האפייה, אבקת קינמון. שימו לב- הערבוב צריך להיות בעדינות אני ממליצה על ערבוב עם מטרפה.
    3. יוצקים את הבלילה לתבנית ומפזרים מעט מפרוסות השקדים מעל כל מאפין. מכניסים לתנור לכ20 דק, עד ליציאת קיסם יבש.
    4. סירופ לעוגה: 2 כפות דבש חצי כוס מים רותחים חופן פרוסות שקדים מולבנים – לא חייב אבל משדרג. לציפוי נערבב את כפות הדבש יחד עם כוס המים הרותחים עד להמסה מלאה של הדבש (שימו לב שהסירופ צריך להיות סמיך, אם הוא נוזלי הוסיפו עוד כף דבש). בעזרת כף יוצקים את הסירופ מעל המאפיין שלנו כל עוד הוא חם. תהנו ! הכנתם? תייגו אותי 😊
    תוצרת הארץ
    הוספה
    יד מרדכי | 350 גרם

    דבש

    23.50
    / יחידה
    6.71ל100 גרם
    תוצרת הארץ
    הוספה
    שהאר | 1 גרם

    קמח מיקס C

    34.90
    / יחידה
    3,490.00ל100 גרם
    תוצרת הארץ
    הוספה
    מיה | 100 גרם

    אבקת אפיה

    3.90
    / יחידה
    3.90ל100 גרם
    תוצרת הארץ
    הוספה
    פרג | 120 גרם

    קינמון

    15.90
    / יחידה
    13.25ל100 גרם