לחם כפרי ללא גלוטן מקמח טף בתוספת אגוזי מלך

זמן הכנה
120 דקות
מצרכים
  • 500 גרם קמח מיקס טף
  • 400 מ"ל מים
  • 8 גרם שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר חום
  • 100 גרם אגוזי מלך
  • 65 מ"ל שמן זית
  • 1/2 כף מלח
  • קמצוץ טימין
  • הוראות הכנה
    1. תחילה, מערבבים את כל היבשים למעט המלח והאגוזים בקערת המיקסר לאחר מכן, מפעילים את המיקסר עם וו לישה על מהירות נמוכה ומוסיפים את הביצה ובהדרגה את המים. לשים לב להוסיף את המים בהדרגה. הבצק צריך להיות רטוב, אך לא בלילה.
    2. מוסיפים את המלח ובהדרגה את השמן. לשים לב להוסיף את השמן בהדרגה ולאט. לשים טוב כ- 7-8 דקות ומוסיפים את אגוזי המלך. לשים עוד כ- 2-3 דקות עד קבלת בצק אחיד וגמיש.
    3. מתפיחים בתוך תבנית או עושים צורת כיכר לחם עגול ומתפיחים באזור חמים כ- 45 דקות.
    4. מחממים תנור לחום גבוה של 230 מעלות. בעזרת סכין חדה מאוד (אם יש סכין יפני, זה הכי טוב), עושים חריצים בחלקו העליון של הלחם ומפזרים מעט קמח רב תכליתי – שי של הטבע או דורה או דוחן. (קמח בהיר). אופים 20 דקות עם קערת מים בתנור ליצירת אדים. מנמיכים את חום התנור ל 210 מעלות ואופים עוד כ-15 דקות. תהנו ! הכנתם? תייגו אותי 😊
    תוצרת הארץ
    הוספה
    500 גרם

    קמח מיקס טף

    24.90
    / יח'
    4.98ל100 גרם
    תוצרת הארץ
    הוספה
    מימונס | 125 גרם

    שמרים יבשים

    5.90
    / יח'
    4.72ל100 גרם
    תוצרת הארץ
    הוספה
    150 גרם

    אגוזי מלך

    15.80
    / יח'
    10.53ל100 גרם
    תוצרת הארץ
    הוספה
    750 גרם

    שמן זית

    60.00
    / יח'
    8.00ל100 גרם
    תוצרת הארץ
    הוספה
    פרג | 40 גרם

    טימין

    14.90
    / יח'
    37.25ל100 גרם