לחם כפרי ללא גלוטן מקמח טף בתוספת אגוזי מלך
זמן הכנה
120 דקות
מצרכים
הוראות הכנה
- תחילה, מערבבים את כל היבשים למעט המלח והאגוזים בקערת המיקסר לאחר מכן, מפעילים את המיקסר עם וו לישה על מהירות נמוכה ומוסיפים את הביצה ובהדרגה את המים. לשים לב להוסיף את המים בהדרגה. הבצק צריך להיות רטוב, אך לא בלילה.
- מוסיפים את המלח ובהדרגה את השמן. לשים לב להוסיף את השמן בהדרגה ולאט. לשים טוב כ- 7-8 דקות ומוסיפים את אגוזי המלך. לשים עוד כ- 2-3 דקות עד קבלת בצק אחיד וגמיש.
- מתפיחים בתוך תבנית או עושים צורת כיכר לחם עגול ומתפיחים באזור חמים כ- 45 דקות.
- מחממים תנור לחום גבוה של 230 מעלות. בעזרת סכין חדה מאוד (אם יש סכין יפני, זה הכי טוב), עושים חריצים בחלקו העליון של הלחם ומפזרים מעט קמח רב תכליתי – שי של הטבע או דורה או דוחן. (קמח בהיר). אופים 20 דקות עם קערת מים בתנור ליצירת אדים. מנמיכים את חום התנור ל 210 מעלות ואופים עוד כ-15 דקות. תהנו ! הכנתם? תייגו אותי 😊
הוספה
500 גרם
קמח מיקס טף
₪24.90
/ יח'₪4.98ל100 גרם
הוספה
מימונס | 125 גרם
שמרים יבשים
₪5.90
/ יח'₪4.72ל100 גרם
הוספה
150 גרם
אגוזי מלך
₪15.80
/ יח'₪10.53ל100 גרם
הוספה
750 גרם
שמן זית
₪60.00
/ יח'₪8.00ל100 גרם
הוספה
פרג | 40 גרם
טימין
₪14.90
/ יח'₪37.25ל100 גרם