חלת דבש ללא גלוטן
זמן הכנה
שעתיים וחצי
מצרכים
הוראות הכנה
- בקערת מיקסר נערבב את השמרים יבשים עם המים והסוכר (ללא צורך בהפעלת המיקסר), לאחר מכם נוסיף את וו הלישה ונוסיף את הקמח, הדבש והביצה. נערבב על מהירות בינונית כ7 דקות על לקבלת בצק אחיד, נוסיף את המלח וניתן למיקסר לעבוד עוד כ2 דקות. עם הידיים ניקח את הבצק שיצא לנו וניצור ממנו כדור. נוסיף את השמן ונלוש עוד טיפה עם הידיים עד שהשמן יעטוף את כל הבצק. נניח את הבצק שיצא לנו בתוך הקערה ונכסה להתפחה של כשעה.
- לאחר שהבצק הכפיל את נפחו, נוציא מהקערה, נוציא את האוויר וניצור את הצורה הרצויה. את הצורה שעשינו נניח בצד להתפחה של עוד כחצי שעה עם תבנית מרופדת עד להכפלת הנפח. מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מברישים את החלה התפוחה בעדינות בביצה טרופה ומפזרים מעל בעדינות את פרוסות השקדים (לא חובה.) אופים במשך 30-35 דקות או עד שהחלה משחימה. **בזמן האפייה ומספר דקות לפני, יש לשים כלי עם מים בתחתית התנור ליצירת אדים ושמירה על חלה אוורירית.**
- ממיסים את הדבש עם המים הרותחים ומברישים את החלה החמה בדבש ליצירת מעט מבריק ומצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר. תהנו ! הכנתם? תייגו אותי 😊
הוספה
500 גרם
קמח מולינו כחול
₪21.50
/ יח'₪4.30ל100 גרם
הוספה
מימונס | 125 גרם
שמרים יבשים
₪5.90
/ יח'₪4.72ל100 גרם
הוספה
יד מרדכי | 350 גרם
דבש
₪23.50
/ יח'₪6.71ל100 גרם
הוספה
אוליטליה | 1 גרם
שמן זית
₪49.90
/ יח'₪4,990.00ל100 גרם