זמן הכנה
שעתיים וחצי
מצרכים
  • שקית קמח מולינו כחול
  • כף שמרים יבשים
  • 4 כפות דבש
  • 3 כפות שמן זית
  • כפית מלח
  • 1 ביצה
  • 480 מ"ל מים
  • 2 כפות סוכר לבן
  • הוראות הכנה
    1. בקערת מיקסר נערבב את השמרים יבשים עם המים והסוכר (ללא צורך בהפעלת המיקסר), לאחר מכם נוסיף את וו הלישה ונוסיף את הקמח, הדבש והביצה. נערבב על מהירות בינונית כ7 דקות על לקבלת בצק אחיד, נוסיף את המלח וניתן למיקסר לעבוד עוד כ2 דקות. עם הידיים ניקח את הבצק שיצא לנו וניצור ממנו כדור. נוסיף את השמן ונלוש עוד טיפה עם הידיים עד שהשמן יעטוף את כל הבצק. נניח את הבצק שיצא לנו בתוך הקערה ונכסה להתפחה של כשעה.
    2. לאחר שהבצק הכפיל את נפחו, נוציא מהקערה, נוציא את האוויר וניצור את הצורה הרצויה. את הצורה שעשינו נניח בצד להתפחה של עוד כחצי שעה עם תבנית מרופדת עד להכפלת הנפח. מחממים תנור ל-180 מעלות.
    3. מברישים את החלה התפוחה בעדינות בביצה טרופה ומפזרים מעל בעדינות את פרוסות השקדים (לא חובה.) אופים במשך 30-35 דקות או עד שהחלה משחימה. **בזמן האפייה ומספר דקות לפני, יש לשים כלי עם מים בתחתית התנור ליצירת אדים ושמירה על חלה אוורירית.**
    4. ממיסים את הדבש עם המים הרותחים ומברישים את החלה החמה בדבש ליצירת מעט מבריק ומצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר. תהנו ! הכנתם? תייגו אותי 😊
    תוצרת הארץ
    הוספה
    500 גרם

    קמח מולינו כחול

    21.50
    / יח'
    4.30ל100 גרם
    תוצרת הארץ
    הוספה
    מימונס | 125 גרם

    שמרים יבשים

    5.90
    / יח'
    4.72ל100 גרם
    תוצרת הארץ
    הוספה
    יד מרדכי | 350 גרם

    דבש

    23.50
    / יח'
    6.71ל100 גרם
    תוצרת הארץ
    הוספה
    אוליטליה | 1 גרם

    שמן זית

    49.90
    / יח'
    4,990.00ל100 גרם