חלת בצל ללא גלוטן ממש כמו במסעדה
זמן הכנה
25 דקות
מצרכים
הוראות הכנה
- חותכים את הבצל לטבעות בעובי חצי ס”מ ומפרידים לטבעות מערבבים בקערה בעזרת מטרפה את הקמח, הבירה והתבלינים לבלילה חלקה ללא גושים. מערבבים בעזרת הידיים את טבעות הבצל עם הבלילה כך שכולן יכוסו היטב. רצוי לתת תוך כדי ערבוב כמה מעיכות קלות לטבעות כדי שחלקן ישברו מעט.
- מחממים בסיר שיכול להכיל את חלת הבצל שמן לטיגון עמוק (אפשר צ’יפסר או כל סיר שהוא מספיק עמוק) רצוי להגיע לטמפרטורה של 180 מעלות.
- לקבלת צורה של חלה קטנה ועגולה מסדרים את תערובת הבצלים והבלילה בתוך קערית מרק (אני משתמשת ברשת עגולה וזה יוצא לי יותר כמו “פיתה”) דוחסים מעט, מקרבים את הקערית לשמן הרותח ומחליקים בזריזות את תוכנה לתוך השמן. כדאי להיעזר בכף עץ עם ידית ארוכה כדי להחליק את התערובת לתוך השמן מאחר והשמן רותח נותנים לתערובת 1-2 דקות לפני שהופכים בעזרת הכף את החלה לצידה השני כשהחלה מקבל גוון חום-זהוב ופריך משני הצדדים מוציאים בעזרת כף מחוררת לצלחת מרופדת נייר סופג ומתבלים שוב במלח ופלפל לפי הטעם
הוספה
אשבל | 450 גרם
קמח רב תכליתי
₪18.90
/ יח'₪4.20ל100 גרם
הוספה
גרם
בירה
₪14.50
/ יח'הוספה
תבליני מימון | 100 גרם
פלפל
₪14.90
/ יח'₪14.90ל100 גרם