ביסקוטי פירות יבשים ללא גלוטן

זמן הכנה
שעתיים וחצי
מצרכים
  • 270 גרם קמח רב תכילית
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית סודה לשתיה
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 ביצים
  • 2 חלמונים
  • 220 גרם סוכר קוקוס
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס פירות יבשים קצוצים לבחירתכם: למתכון השתמשנו במנגו, תאנים וקוקוס
  • 1 כוס אגוזים לא קלויים לבחירתכם: למתכון השתמשנו בשקדים ופקאן
  • גרידת קליפה מתפוז שלם תפוז
  • הוראות הכנה
    1. תחילה נחתוך לקוביות קטנות את הפירות היבשים ונניח בצד. לאחר מכן, נערבב בקערה את הקמח, אבקת אפייה, סודה ומלח. ובקערה נפרדת נטרוף את הביצים יחד עם הסוכר ותמצית וניל.
    2. נאחד את הרטובים לקערה של היבשים ונערבב לבלילה אחידה. לבלילה האחידה, נוסיף את האגוזים, פירות יבשים וגרידת תפוז ונערבב היטב.
    3. לצורת ההכנה יש 2 אפשרויות: 1. למראה כפרי – נעביר לנייר אפייה ונסדר ב2 מלבנים ארוכים במרחק גדול אחד מהשני – הביסקוטי מתרחב מאוד. 2. למראה סימטרי ניתן לאפות באינגליש קייק. להכניס לאפייה בתנור מחומם מראש ל180 מעלות למשך כחצי שעה עד להתייצבות החלק העליון. להמתין לצינון מלא ולאחר מכן לפרוס בעובי של כ0.5-1 ס”מ ולסדר על רשת.
    4. בשלב האחרון נכניס את הפרוסות שחתכנו מקודם לאפייה נוספת (ייבוש) על חום נמוך 140 מעלות למשך כ20-30 דק עד להשחמה. להמתין לצינון מלא! (כדי שהביסקוטי יהיה קראנצ’י) תהנו ! הכנתם? תייגו אותי 😊
    תוצרת הארץ
    הוספה
    אשבל | 450 גרם

    קמח רב תכילית

    18.90
    / יח'
    4.20ל100 גרם
    תוצרת הארץ
    הוספה
    מיה | 100 גרם

    אבקת אפייה

    3.90
    / יח'
    3.90ל100 גרם
    תוצרת הארץ
    הוספה
    מיה | 50 גרם

    סודה לשתיה

    2.80
    / יח'
    5.60ל100 גרם
    תוצרת הארץ
    הוספה
    454 גרם

    סוכר קוקוס

    20.20
    / יח'
    4.45ל100 גרם
    תוצרת הארץ
    הוספה
    מיה | 50 גרם

    תמצית וניל

    3.90
    / יח'
    7.80ל100 גרם