זמן הכנה
30 דק'
מצרכים
  • 300 גרם מולינו ירוק
  • 120 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
  • 1 ביצה
  • כפית תמצית וניל
  • חצי כפית קוניאק / ברנדי/ וודקה (לנטרול טעם הביצה- לא חייב)
  • 2 כפות חלב/ מים
  • הוראות הכנה
    1. מערבבים את כל החומרים יחד במיקסר עם וו לישה (אפשר גם באמצעות לישה ידנית) עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
    2. לאחר מכן מרדדים את הבצק עד לקבלת מלבן בעובי אחיד של כחצי סנטימטר ולאחר מכן קורצים עיגולים, ככול שהעיגול יהיה גדול יותר ככה אוזן ההמן תצא גדולה יותר ולהפך.
    3. מזלפים את המלית במרכז העוגייה ומקפלים את הקצוות ליצירת מראה של משולש עם חור במרכזו מהקדים בפינות (בכדי שהעוגיה לא תיפתח לנו).
    4. מניחים בתבנית ושומרים על מרווחים מכניסים לתנור לאפייה של כ15 דקות על חום של 180 מעלות. מוציאים כאשר העוגיות מזהיבות לנו. יש לצנן עד לקירור מלא ולפזר מעל אבקת סוכר. בתיאבון, תהנו ! הכנתם? תייגו אותי 😊
    תוצרת הארץ
    הוספה
    500 גרם

    מולינו ירוק

    17.90
    / יח'
    3.58ל100 גרם
    תוצרת הארץ
    הוספה
    מיה | 50 גרם

    תמצית וניל

    3.90
    / יח'
    7.80ל100 גרם