עוגת גבינה פירורים ללא גלוטן
זמן הכנה
40 דקות
מצרכים
הוראות הכנה
- תחילה נכין את הבצק לתחתית העוגה ואת הפירורים, נערבב במעבד מזון את הקמח יחד עם החמאה, 100 גרם אבקת הסוכר, חצי כפית תמצית הניל והמלח עד לקבלת תערובת פירורית. לאחר מכן, נוסיף את הביצים ואת כף הברנדי וממשיכים לערבב עד לקבלת פירורי בצק גדולים.
- לוקחים 2/3 מתערובת הבצק ומשטחים בתבנית ליצירת הבסיס לעוגה ואת החלק הנותר של הבצק מפוררים לפירורים גדולים ומכניסים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- לתנור שחומם מראש על 170 מעלות מכניסים את התבניות ואופים לכ12-15 דקות – שימו לב שהפירורים וגם התחתית צריכים להיות זהובים. לאחר האפייה מצננים בטמפרטורת החדר ועוברים להכנת העוגה.
- להכנת העוגה ניקח 2 קערות בקערה אחת נקציף את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת יציבה. בקערה השנייה נערבב יחד את גבינת השמנת, גבינה לבנה, אבקת סוכר, אינסטנט פודינג וניל, תמצית וניל ואת קליפת הלימון שגירדנו.
- כאשר 2 התערובות מוכנות נקפל בעדינות את הקצפת לתוך תערובת הגבינות עד לקבלת קרם אחיד ויציב. מעבירים בעדינות את מלית עוגת הגבינה שלנו לתוך התבנית עם הבסיס אותו אפינו קודם לכן עוטפים ומכניסים למקפיא לכ6 שעות עד להתייצבות. לאחר ההוצאה מהמקפיא, נפזר את הפירורים (אלו שאפינו בתבנית השנייה) מעל העוגה ונעביר למקרר לכשעה לפני ההגשה.
הוספה
מיה | 100 גרם
אבקת סוכר
₪2.50
/ יחידה₪2.50ל100 גרם
הוספה
מיה | 50 גרם
תמצית וניל
₪3.90
/ יחידה₪7.80ל100 גרם
הוספה
85 גרם
איסטנט פודינג וניל
₪4.90
/ יחידה₪5.76ל100 גרם
מבצע
מבצע 5 ב- 75₪
הוספה
500 גרם
קמח מולינו ירוק
₪17.90
/ יחידה₪3.58ל100 גרם