נעים להכיר ! רצינו לספר שאנחנו עושים משלוחים לכל הארץ :) 

קיש בצל ופטריות ללא גלוטן

אני זוכרת שבתור ילדה, תמיד הייתה לי המחשבה שקיש זה בטוח עם גלוטן. אני לא זוכרת שטעמתי אחד כזה עם גלוטן, אבל תמיד רציתי לטעום אחד כזה ללא גלוטן !
לפני שנתיים (אולי יותר? אולי פחות?) דביר בר העלה מתכון לקיש בצלים ללא גלוטן, החלטתי שאני חייבת להכין אותו וככה עשיתי. האמת? שאפילו לא הספקתי לטעום אבל כולם אמרו שיצא מעולה 🙂
למה אני מספרת לכם את זה? כי את אותו הקיש הכנתי בלילה (לוז עמוס כבר אמרתי?) וכל ההתעסקות סביב הבצק הפריך להכין אותו ולקרר אותו ואז לעבוד – לא בשבילי (בעצם רק כשיש לי זמן פנוי).
אז חשבתי על פתרון לקראת החג, כזה שרציתי לנסות מלאאא זמן.
קיש שהבסיס שלו הוא בצק העלים של תמי.
זהו ככה פשוט בלי להכין בצק פריך ובלי להסתבך, מתאים לכל אחד! מוכנים?

מצרכים:

  • 1 בצק עלים מצונן תמי
  • חצי קופסאת פטריות טריות
  • בצל בינוני קצוץ דק דק
  • 100 גרם צפתית
  • 100 גרם קשקבל מגורד
  • 2 כפות גבינת שמנת (אני השתמשתי ב5%)
  • חצי קופסת קוטג’
  • 100 מל שמנת לבישול
  • ביצה
  • תבלינים – מלח, פלפל, צ׳ילי גרוס (לא חובה)

 

אופן ההכנה:


1

מתחילים בלקצוץ את הבצל ולחתוך את הפטריות לפרוסות, לאחר מכן מקפיצים על מחבת עד להזהבת הבצל וריכוך הפטריות. ברגע שמוכן מניחים בצד להתקררות.
בשלב הבא, נכין את המלית של הקיש- מערבב בקערה את הקוטג׳, הצפתית, הקשקבל, שמנת לבישול, גבינת השמנת וביצה עד לקבלת תערובת חלקה.

2

לאחר מכן מתחיל לבנות את הקיש, ניקח את התבנית שלנו ונחתוך את גודל בצק העלים בגודל התבנית – נעשה זאת ע״י הנחת תחתית התבנית על הבצק וחיתוך בעזרת סכין. לאחר מכן נכניס את הבצק ונהדק לדפנות התבנית (שימו לב שאם התבנית אינה מסוג טפלון יש לשמן את הדפנות). לאחר הידוק התחתית נחתוך חתיכות מהבצק ונהדק גם בשוליים של התבנית ככה שבצק יעטוף את התבנית מכל כיוון.

3

זהו אנחנו כמעט בסוף, הגיע הזמן לערבב את מלית הקיש עם תערובת הבצל והפטריות שהכנו קודם לכן (שימו לב אין לערבב את התערובת אם הבצל והפטריות עדין חמים, לוודא שהם התקררו ואז לבצע את הערבוב).
לאחר הערבוב נוסיף את התבלינים – מלח, פלפל והצ׳ילי הגרוס ונערבב שוב.

4

בשלב אחרון ניקח את המלית ונשפוך פנימה לתוך התבנית שריפדנו בבצק.
– הצעת הגשה אם נשאר לכם בצק, ניתן לעטר ולקשט את הקיש מלמעלה.
נכניס לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות ונכניס לכ40 דקות.
מתי הקיש מוכן? כאשר רואים שדפנות הקיש יציבות ומקבלות צבע ומכניסים שיפוד למרכז הקיש והוא יוצא יבש.

*המתכון מתאים לתבנית אינגליש קיק במידה ורוצים תבנית קיש גדולה יותר יש להכפיל כמויות.

תהנו !
הכנתם? תייגו אותי 😊

לרכישת המצרכים

7.90

185.00

9.80

12.90

אולי יעניין אתכם גם

מתכון טעים ופשוט, קל להכנה

מתכון טעים ופשוט, קל להכנה

מתכון טעים ופשוט, קל להכנה

מתכון טעים ופשוט, קל להכנה

מתכון טעים ופשוט, קל להכנה

מתכון טעים ופשוט, קל להכנה

מתכון טעים ופשוט, קל להכנה

מתכון טעים ופשוט, קל להכנה