הקיץ כבר ממש מעבר לפינה, ואין יותר כייף מלאכול בקיץ ארוחות קלילות, קרות וטעימות אז חיפשתי מתכון מעניין שיהיה סלט אבל לא רק. שיהיה צבעוני, מנחם ועם מתיקות קלה. אחד כזה שכל ביס יזכיר לי ביקור במסעדה.
ואז נכנסו למטבח והסלט הזה נולד בטעות ! הכנתי קארי ברוטב מסמאן עם אטריות שעועית (שזה בכלל בפוסט אחר) ונשארו לי אטריות, חשבתי מה אפשר לעשות איתם ביום חם כזה ואז זה הגיע – סלט אטריות שעועית קר עם מלא ירקות צבעוניים ורוטב בוטנים מושלם.
מוכנים לסלט שיככב אצלכם כל הקיץ?
מצרכים:
- חצי חבילת אטריות שעועית
- גמבה בצבעים שונים ( כ3 יחידות בגודל בינוני)
- מלפפון
- רבע כרוב לבן פרוס\חצי שקית כרוב לבן חתוך
- רכיבים לרוטב:
- 2 כפות מייפל
- 5 כפות חמאת בוטנים טבעית
- כך רוטב סויה
- כף רוטב טריאקי
- חצי כפית מלח
אופן ההכנה:
1
תחילה נחלוט את האטריות במים חמים בצורה כזו: ניקח קערה ונמלא בה מים רותחים נכניס לתוכה את האטריות לכ4 דקות (עד שהן מתרככות)
נוציא ונייבש טוב טוב.
לאחר מכן נתחיל לחתוך את הירקות לרצועות ונערבב אותם יחד עם אטריות השעועית המרוככות.
2
השלב האחרון – נכין את הרוטב שמשנה את הכל!
בקערה נערבב את המיפל, חמאת הבוטנים, סויה, טריאקי והמלח. נערבב טוב טוב עד לקבלת רוטב במרקם אחיד.
3
נשפוך את הרוטב לקערת הסלט ונערבב טוב שהרוטב יגיע לכל חלק בסלט.
הצעת הגשה – לפזר מעל הסלט חצאי בוטנים קלויים, מומלץ לקלות אותם בבית במחבת ולשים בסלט שהם עוד חמימים
תהנו !
הכנתם? תייגו אותי 😊